Skocz do zawartości

Jak Zostać Studentem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Chciałam się Was zapytać jak najlepiej, najszybciej i najtaniej zostać studentem - oczywiście w celu wyjazdu na Work & Travel. Ja już mam jedne studia za sobą i 2 razy byłam na W&T, W 2010 roku żeby wyjechać zapisałam się do prywatnej uczelni i niestety kupę kasy mnie to kosztowało. Jakie są Wasze doświadczenia w zostawaniu "studentami"?, czy np. szkoła policealna jest zawsze najlepszym rozwiązaniem? Opiszcie też niepowodzenia w tym względzie jeśli możecie :)

Napisano

jak najlepiej, najszybciej i najtaniej zostać studentem

1. Co to znaczy "najlepiej" ?

2. Jeśli chodzi Ci tylko o W&T xD (nie lepiej wiza pracownicza ?), to znajdź najbliższą Twojemu miejscu zamieszkania uczelnię, i zapisz się na studia dzienne. ;)

Napisano

sa osoby ze zapisuja sie do studium,szkoly policealnej i wyjezdzaja na work i travel ale co jest nie jasne to ktos idzie 1 roczna nauke do takiej szkoly i jedni pisza ze tak polecieli a inny znow ze nie

bo jak pisze na stronie Ambasady ze nalezy miec ukonczony 1 rok dla 2 letnich takich szkol.

Napisano

wedlug mnie nic nie kombinuj i idz na jakis prosty i tani kierunek

w wawie jest tego pelno, jakies tam turystyki i rekreacje, politologie, pedagogiki, czy gastronomie i hotelarstwa....

zdaj 1 semestr i have a nice time at w&t :)

• 3 miesiące później...
Napisano

Zapisz się na ten sam kierunek który już studiowałeś , przepiszą ci oceny czego nie będą chcieli to zdaj albo weź jakiś warunek czy coś takiego ;) Zawsze to jakiś sposób, ale w tym roku już na to za późno..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...