sly6 Napisano 15 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2011 http://www.informacjeusa.com/2011/11/15/deportacyjna-ruletka-na-kogo-wypadnie-na-tego-bec/
gal Napisano 15 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2011 Obama jak i big sis moga sie wypchac,nikt juz ich nie slucha. W wielu stanach lokalne wladze jak i tamtejsze federalne robia to co do nich nalezy jako ze pracuja dla podatnika amerykanskiego- czyli czyszcza z nielegali bo jak sama nazwa wskazuje zlamali prawo sa nielegalami.
karina Napisano 15 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2011 nie nielegalni tylko nieudokumentowani - tak mi mowia osoby jesli pytam jaki maja status... Najlepsze jest w urzedzie imigracyjnym - pracuje tam jeden urzednik, ktory ma dialogi typu: - Na jakim statusie byl Pan tu od marca 2006 do teraz? - Undocumented - Prosze mi pokazac w przepisac gdzie jest uzywana taka nazwa statusu, bo w przepisach, ktore ja znam jest napisane "illegal" - Ale prezydent Obama tak nas nazywa - Prezydent moze nazywac kogo chce i jak chce, dopoki prawo jest prawem to prosze mi odpowiadac na pytania tak jak jest w prawie a nie uzywac nicknames jakimi Was nazywa Obama
gal Napisano 17 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2011 nie nielegalni tylko nieudokumentowani - tak mi mowia osoby jesli pytam jaki maja status... Najlepsze jest w urzedzie imigracyjnym - pracuje tam jeden urzednik, ktory ma dialogi typu: - Na jakim statusie byl Pan tu od marca 2006 do teraz? - Undocumented - Prosze mi pokazac w przepisac gdzie jest uzywana taka nazwa statusu, bo w przepisach, ktore ja znam jest napisane "illegal" - Ale prezydent Obama tak nas nazywa - Prezydent moze nazywac kogo chce i jak chce, dopoki prawo jest prawem to prosze mi odpowiadac na pytania tak jak jest w prawie a nie uzywac nicknames jakimi Was nazywa Obama Ten przecietny urzednik musial miec wyzsze IQ niz bama ze botox joe nie wspomne
aldi79 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Listopada 2011 .....no tak przepisy przepisami a zycie pisze swoj wlasny scenariusz ......
sly6 Napisano 19 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2011 http://www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/zaczynajazawieszac-deportacje
emigum Napisano 19 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2011 http://www.dziennik....szac-deportacje Ja nie rozumiem jednej rzeczy, "Jednocześnie nowa instrukcja pozwala na zamykanie spraw nie uznanych za niepriorytetowe." Czyli co? Gość nie zostaje deportowany, ale w dalszym ciągu nie ma żadnych praw? ani do prawka, ani do ssn itp.? Tak?
sly6 Napisano 19 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2011 bo to nie jest zadna amnestia i legalizacja pobytu,, jak bedzie miec kase na prawnika to moze miec ..lub tez znajdze taka osobe co za pol darmo wezmie sie za jego sprawy
karina Napisano 25 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2011 To co pisza to jedno, a to ze pukaja do drzwi osob, ktore mialy robione prawo jazdy na Hawajach albo w stanie Washington, to drugie..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.