Skocz do zawartości

Przesiadka w Paryzu (Charles de Gaulle Airport) do NYC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie troszke nie związane z postem, mianowicie czy w samolocie może kogoś dopaść choroba lokomocyjna a jeżeli tak to od czego to zależy (np. odległości od skrzydła, miejsca przy oknie, czy też wielkości samolotu?).

A i jak by ktoś miał link do mapy tego lotniska to bym był wdzięczny za podanie.

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Choroba moze Cie dotknac niezaleznie od miejsca siedzenia. Jezeli nie masz problemow z jazda samochodem i plywaniem obiektami nawodnymi to jest male prawdopodobienstwo ze bedziesz zygal!!

Lepiej wez tabletki ze soba no i torbe papierowa.

:(

Napisano
A jak sie zacznie z torebki przelewać, to upije :(

tez znasz ten kawal ;-) hehe

najlepiej idz do lekarza rodzinnego (tak, wiem ze to niemal niemozliwe itd) - moze on/ona cos poradzi.... a moze po prostu farmaceuta w aptece zaleci jakis lek bez recepty.. :-)

o torebke sie nie martw - kazdy pasazer ma przed soba swoja piekna-osobista, z logo linii :lol:

Napisano

Orientujecie sie jak daleko jest z lotniska do centrum Paryza :?:

Bo sie zastanawiam czy majac kilka godzin przerwy bede mógł

wyskoczyc i pozwiedzac Paryz :(

Napisano

jest dosc daleko. kolejka podmiejska z tego co pamietam jedzie sie CHYBA 45min-1h. (raz nia jechalem, ale nie pamietam jak dlugo- ale dlugo ;-)).

jest jeszcze autobus air france'u jezdzacy z CDG do centrum paryza i na lotnisko orly, ale w twoim przypadku nie warto z niego korzystac, bo na autostradzie laczacej lotnisko z miastem sa wieczne korki w obie strony :-(

Napisano

zdazysz sie przesiasc, jezeli nie bedziesz sie guzdral i zatrzymywal w zadnych sklepach! po prostu idziesz prosto do samolotu!! ;-)

no właśnie też mam ten problem, ale co z bagażem? zabieram go czy dopiero miejscu jest do odebrania? Bo jak mam czekać jescze na bagaż potem znowu go odprawiać to kaplica.

Napisano

bagaż odbiera się w porcie docelowym. czyli jeli ma się przesiadkę , bagażem nie trzeba się martwić. (teoretycznie:D )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...