adka0401 Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 A i jeszcze jedno .. Ile trwaja te badania lekarskie? Czy jak pojde dzien przed wizyta w ambasadzie to wystarczy? Nie chce specjalnie jechac 2 razy do warszawy. I ile mniej wiecej trwa tlumaczenie aktu urodzenia? Czy robi sie to na miejscu? Wiem glupie pytania ale wole sie upewnic niz bladzic
sly6 Napisano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 co do Niemiec to chyba nikt tutaj takiego czegos nie mial wiec pozostaje pisanie i dzwonienie do Ambasady w tej sprawie,znasz numer do dzialu imigracyjnego ? chyba ze poszukasz czegos na innych forach anglojezycznych a co do badan to tak samo,nikt nie robil tego na 1 dzien przed a to robily osoby pare dni przed.. ale to zrobisz w 1 dzien ale jak juz czytalas na forum to w Poznaniu,Krakowie mozesz to zrobic w 1 miejscu -wszystkie badania a w Warszawie musisz troche pojezdzic z miejsca na miejsce widzialas strone www z Ambasady o badaniach gdzie sa w Warszawie? poszukaj czegos w postach KW i Tiger jak Oni mieli z dokumentami pare lat temu..
lochraven Napisano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2011 Hej, niestety nic nie może być proste i przyjemne. Jesteśmy już po ślubie (3,5 minuty, beat that!) i zacząłem się zabierać do kompletowania dokumentów do AoS. I tutaj się pojawia problem bo na lotnisku urzędnicy wzięli przecież wszystkie moje dokumenty z koperty - i co teraz z moimi badaniami?! Czy oni to gdzieś wysyłają, czy jest już po zabawie i muszę teraz wyłożyć dodatkowe 500$ na nowe badania tutaj na miejscu? Trochę to jest słabe, szczególnie, że na lotnisku wzięli mnie do soft secondary i było trochę zamieszania i jak to wyjaśnili to kazali mi po prostu sobie pójść nic mi nie oddając... Aha, no i czy birth cert. musi być przetłumaczony na angielski? Czy są w stanach miejsca gdzie to zrobię (NY, NJ) czy muszę poprosić kogoś w Polsce, żeby mi wziął nowy, przetłumaczył i przysłał?
sly6 Napisano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2011 poszukaj w postach KW,Saka co Oni pisali na temat badan itd
adka0401 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2011 Ja mam inne pytanie. Co sie stalo z poprzednimi watkami/postami? Po zmienieniu grafiki jest tutaj duzo mniej postow niz wczesniej. Pamietam bo czytalam wiele z tej kategorii.
azrael Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 Hej, niestety nic nie może być proste i przyjemne. Jesteśmy już po ślubie (3,5 minuty, beat that!) i zacząłem się zabierać do kompletowania dokumentów do AoS. I tutaj się pojawia problem bo na lotnisku urzędnicy wzięli przecież wszystkie moje dokumenty z koperty - i co teraz z moimi badaniami?! Czy oni to gdzieś wysyłają, czy jest już po zabawie i muszę teraz wyłożyć dodatkowe 500$ na nowe badania tutaj na miejscu? Trochę to jest słabe, szczególnie, że na lotnisku wzięli mnie do soft secondary i było trochę zamieszania i jak to wyjaśnili to kazali mi po prostu sobie pójść nic mi nie oddając... Aha, no i czy birth cert. musi być przetłumaczony na angielski? Czy są w stanach miejsca gdzie to zrobię (NY, NJ) czy muszę poprosić kogoś w Polsce, żeby mi wziął nowy, przetłumaczył i przysłał? Nie potrzebujesz drugie badania Medyczne. Masz moze forme DS-3025 od Doktora? Jak nie to I tak sie nie martw bo twoja koperta niby jest w urzedzie. Birth Certificate musi byc przetulmaczony ale sama mozes to zrobic. Tu mas wiecej informacji: http://www.visajourn...content/k1k3aos
sly6 Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 te posty nadal sa ..jedynie zakres szukania sie zmienil jak tych postow szukasz adka?
Nigella Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 Lochraven - interesuje mnie temat samego ślubu, bo my jesteśmy jeszcze przed i szukam jakiegoś optymalnego rozwiązania. Czy możesz pokrótce opisać, jak wyglądała ceremonia - czy odbyła się w urzędzie, czy była w miarę uroczysta? 3,5 minuty - to mnie trochę zastanawia
lochraven Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 Ślub braliśmy w Town Hall u nas w mieścinie. Ślub rzeczywiście trwał jakieś 3,5 minuty, udzielany był przez sędziego, było całkiem oficjalnie w sali sądowej, staliśmy na środku razem z sędzią, my na przeciwko siebie sędzie obok nas, powtarzaliśmy po nim te wszystkie formułki 'till the death do us apart' i takie tam, potem obrączki również z odpowiednimi formułkami, buzi buzi i po krzyku Dzięki za odpowiedzi odnośnie badań, rzeczywiście jest to standard procedure i teoretycznie moje papiery powinny być już w uscis.
Nigella Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 buzi buzi i po krzyku Hahaha... Czy to oznacza, że nie ma żadnej dodatkowej "pogadanki" o małżeństwie, miłości, itd. - jak w polskim urzędzie stanu cywilnego? Żadnego marsza weselnego? Dopytuję, bo chciałabym mieć ślub skromny, ale jednak uroczysty - nie chciałabym czuć się jak w McDonaldzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.