adka0401 Napisano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Ja jeszcze jedno pytanie dla pewnosci : Czy wszystkie dokumenty moga byc wypisane recznie czy musza na komputerze ?
martynika Napisano 15 Marca 2012 Zgłoś Napisano 15 Marca 2012 Wkoncu dostałam drugi pakiet z dokumentami. Dokumenty z pierwszego pakietu (tj.DS-230 part I oraz IV/FO4) odeslalam im 10-go lutego. 27-go lutego otrzymalam maila,że formularze zostaly przyjete, moja sprawa uaktualniona i, że mam czekać na drugi pakiet z dalszymi informacjami odnośnie badań medycznych i pozostale formularze (DS-156, DS-156K). I wlasnie tydzien temu (9-go marca) otrzmalam pakiet nr.2 z zaproszeniem na spotkanie do ambasady na 12-go kwietnia. Tego samego dnia zadzwonilam do Poznania do lekarza na wizyte, ktora nastąpiła bardzo szybko bo już po 2 dniach (Pani doktor idzie na urlop i złapałam ją w ostatniej chwili).Tak wiec jestem już po badaniach. Opcja poznanska jest naprawde bardzo wygodna (polecam!) bo zalatwia sie wszystko w jeden dzień: badania krwi i rtg+wizyta.W sumie w przychodni spedziłam 4 godziny ale wszystko mam już załatwione. I nawet nie musiałam wykonywać dodatkowych szczepiń . Teraz tylko zostaje wizyta w ambasadzie! Co do wypelniania formularzy ja posilkuje sie ta strona: http://books.google....epage&q&f=false jest to fragment książki, którą się "posiłkujemy" od początku naszej sprawy i jak dotąd jest wszystko OK. Jak powiedziałam jest to tylko fragment ale są w nim przykłady jak wypełnić formularze (patrz od str.55) I-129F,G-325A,DS-156, DS-156K, DS-230, I-134 itp,itd. Polecam, może akurat komuś się to przyda. Pozdrawiam.
kochana Napisano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam ;-)Mam takie pytanie czy DS 230 II tez powinnam miec ze sobo na wizyte z konsulem ??zalerzy mi na tym zeby ktos jak najszybciej mi powiedzial bo juz nie bawam mam rozmowe.... z gory bardzo bardzo dziekuje ;-)
sly6 Napisano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 tutaj nic nie widac o tym http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_fiance.html czy idziesz po wize narzeczenska czy tez inna?
kochana Napisano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 super dziekuje to pewnie nie trzeba..tak ide po wize narzeczensko i juz zaczynam sie denerwowac szczerze muwiac
sly6 Napisano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2012 bo juz myslalem ze pomylilas tematy ale widac stres robi swoje ..a kiedy masz rozmowe?
Silveri Napisano 1 Maja 2012 Zgłoś Napisano 1 Maja 2012 Witam Od jakiegoś czasu obserwuję to forum (kopalnia cennych informacji!). Niestety nie znalazłam odpowiedzi w sprawie kwestii, która nurtuje mnie od momentu kiedy zaczęliśmy gromadzić dokumenty na wizę k1. Od kilku lat mieszkam z przerwami w mieszkaniu należącym do mojej rodziny. Oficjalnie nie należy ono do mnie + często przemieszczam się w związku z obowiązkami zawodowymi, dlatego też nie jestem w nim zameldowana. Wszystkie dokumenty (np. dowód osobisty) posiadają adres z mojego rodzinnego miasta (oddalonego o 60km od obecnego miejsca zamieszkania). Pytanie jaki adres powinnam podać w polu Applicant's residence last five years? (Dodam, że przez kilka miesięcy prowadziliśmy z narzeczonym korespondencję listową, a na kopertach widnieje adres z mojego miejsca zamieszkania (nie zameldowania) – listy te chcieliśmy dołączyc do dowodów na istnienie relacji.) Będę wdzięczna za informację
Silveri Napisano 1 Maja 2012 Zgłoś Napisano 1 Maja 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź Jeszcze się upewnię - we wszystkich pozostałych dokumentach (np I-129F, I-134 Affidavit of Support, Letter of Intend) powinien zostac wpisany adres zameldowania? Zakładam, że np na wynikach badań medycznych lub zaświadczeniu o niekaralności zostanie wstawiony adres zameldowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.