Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja tak się zastanawiałam, czy są gdzieś takie dane... Bo w zeszłym roku było ponad 19 milionów aplikacji na zieloną kartę, z czego jakieś 5 milionów nieprawidłowo wypełnionych... Czy są jakieś dane, ile z którego kraju wpłynęło i ile było błędnych? Czy aż tak dokładnych statystyk nie ma? Ktoś wie?

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ludzie ! Jesli nie potraficie wypelnic prostego formularza adresowanego do idiotow ( bo Amerykanie uwazaja za idiotow wszystkich obcokrajowcow) i z uporczywoscia paranoika zadajecie miliony durnych pytan...to jak sobie poradzicie w Stanach, gdzie "forms" wypelnia sie prawie na codzien ? Nawet jesli poprosicie urzednika o pomoc w wypelnieniu formularza to watpie czy wiele z takich wyjasnien zrozumiecie. Smieszy mnie a zarazem martwi ten watek. Czy naprawde wszyscy jestescie tak umyslowo ograniczeni, zeby nie potrafic wypelnic najprostszej urzedowej ankiety ? Rany boskie, jakie polskie znaki ? Amerykanie nie znaja ani cyrylicy ani alfabetu greckiego, mandarynskiego czy japonskiego, polski wlaczajac. Nie musza znac. Formularze urzedowe sa po angielsku bo moze je wypelniac 185 roznych narodowosci. Jak bedziecie "na miejscu" to spotka Was jeszcze jeden horror - sposob, w jaki tubylcy wymawiaja Wasze nazwiska. Ja mam z tym do czynienia na codzien, kiedy lekarz albo pielegniarka przedstawiaja mi swoich pacjentow. Wiele lat doswiadczenia sprawilo, ze obecnie bezblednie odgaduje taki "rebusik" ale kiedy opowiem zonie to nie moze uwierzyc. Ameryka jest jednoczesnie cholernie kosmopolityczna jak i nacjonalistyczno-szowinistyczna. Dla nowo przybylych jest to chyba najwiekszy szok po "stojacej wodzie" w kiblu...hehehe

haha ta woda w kiblu mnie zrzuciła z fotela :D ale to fakt , sam byłem zaskocozony pytajac wujka czy nie zatkał im sie przypadkiem kibel ?? :D

Napisano

Haha - makdonald - pisałem o tym wielokrotnie już przestrzegając... Z drugiej strony to dla Polski lepiej że taka "śmietanka" się wyniesie...

Watpie zeby bystrzak ktory ma powazne problemy z wypelnieniem bardzo prostego formularza wyniosl sie z Polski.

ale to fakt , sam byłem zaskocozony pytajac wujka czy nie zatkał im sie przypadkiem kibel ?? :D

Kazdy sie pytal czy sie sracz nie zatkal...

Napisano

Ludzie ! Jesli nie potraficie wypelnic prostego formularza adresowanego do idiotow ( bo Amerykanie uwazaja za idiotow wszystkich obcokrajowcow) i z uporczywoscia paranoika zadajecie miliony durnych pytan...to jak sobie poradzicie w Stanach, gdzie "forms" wypelnia sie prawie na codzien ? Nawet jesli poprosicie urzednika o pomoc w wypelnieniu formularza to watpie czy wiele z takich wyjasnien zrozumiecie. Smieszy mnie a zarazem martwi ten watek. Czy naprawde wszyscy jestescie tak umyslowo ograniczeni, zeby nie potrafic wypelnic najprostszej urzedowej ankiety ? Rany boskie, jakie polskie znaki ? Amerykanie nie znaja ani cyrylicy ani alfabetu greckiego, mandarynskiego czy japonskiego, polski wlaczajac. Nie musza znac. Formularze urzedowe sa po angielsku bo moze je wypelniac 185 roznych narodowosci. Jak bedziecie "na miejscu" to spotka Was jeszcze jeden horror - sposob, w jaki tubylcy wymawiaja Wasze nazwiska. Ja mam z tym do czynienia na codzien, kiedy lekarz albo pielegniarka przedstawiaja mi swoich pacjentow. Wiele lat doswiadczenia sprawilo, ze obecnie bezblednie odgaduje taki "rebusik" ale kiedy opowiem zonie to nie moze uwierzyc. Ameryka jest jednoczesnie cholernie kosmopolityczna jak i nacjonalistyczno-szowinistyczna. Dla nowo przybylych jest to chyba najwiekszy szok po "stojacej wodzie" w kiblu...hehehe

Heh. Nie wytrzymałeś. :) A mnie się dziwiłeś, jak odpowiedziałem, że po hebrajsku, gdy padło pytanie o język w jakim wypełnić :P

Nie wierzę, że to idioci zadają ciągle te same pytania, bo chyba 2/3 ma mgr albo inż., a ktoś im te dyplomy w końcu dał...

Prawda jest taka, że to lenie śmierdzący, którym nie chce się kiwnąć palcem. A mogliby poświęcić chwilę i samemu znaleźć odpowiedź udzieloną kilkanaście razy. Choćby z szacunku dla innych ludzi.

Jak sobie wyobrażają potem "walkę" z tą obleśną, kapitalistyczną i podstępną ameryką? Nie wiem.

ps.

Hmm... dziwne... Świat na głowie staje. Amerykanie uwazaja za idiotow wszystkich obcokrajowcow...? :o To przecież my ich mamy za debili..

Napisano

wypełniam i mam problem z kodem autoryzacji - czy ktoś też tak ma że wpisuje i ciągle coś nie tak? nie wiem co jest-wyraźny jest napis, wielkość liter też ok więc nie wiem dlaczego nie wchodzi...

EDIT - udało się :) po 3 wypełnieniu całości :)

a co do krzyku że ludzie o proste rzeczy pytają - owszem - bo wszędzie straszą że do wypałniania można podejść tylko 1 raz - więc na logikę - każdy woli zapytać ZANIM otworzy... a tu się okazuje że kilka razy można to samo wypełniać od nowa po otwarciu...

Napisano

Witam. Mam pytanie. Otóż złożyłem wniosek o zieloną kartę i wszystko poszło okej ale przeoczyłem fakt ze zdjęciem. Na stronie napisane jest, że na zdjęciu powinienem mieć 'prostą' twarz (tak to nazwę) a załączyłem zdjęcie, które wyrabiałem na dowód i moje pytanie jest następujące. Czy jest możliwość abym zamienił zdjęcie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...