Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszystko przeszło bezproblemowo i dostałem numer "2013...." czyli wszystko jest ok tak ?

W nawiązaniu do Twojego posta dot. niewłaściwego zdjęcia muszę Cię niestety zmartwić - system odnotował Twoje wypełnione zgłoszenie (wypełnione wymagane rubryki) i zdjęcie spełniające wymagania TECHNICZNE, co zostało potwierdzone wyświetleniem numeru potwierdzenia.

A teraz trochę miodu:

"(...) Failure to enter the correct photograph of each individual into the E-DV system may result in disqualification of the principal applicant and refusal of all visas associated with the case at the time of the visa interview.(...)"

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam mam pytanie ponieważ dzisiaj wypelnilam te zgłoszenie tylko jest problem bo jak wypelnialam to potem nie moglam sie zalogowac z tego numeru 2013 xxxxx ... i zrobilam blad bo potem drugi raz wypelnilam to zgloszenie czy teraz przez to ze dwa razy wypelnialam i mialam dwa rozne te numery to juz nie mam szans"? czy da cos sie zmienic? proszę o pomoc moja wina bo wczesniej instrukcji nie przeczytalam

Napisano

A gdzie chciałaś się zalogować?

Logowanie i sprawdzanie, czy się wylosowało zieloną kartę będzie możliwe od 1-go maja przyszłego roku.

Jeśli złożyłaś drugie zgłoszenie, to już jesteś zdyskwalifikowana.

I nic się nie da zrobić.

Napisano

no wlasnie o to chodzi ze złożyłam drugie zgłoszenie i głupie to jest ze drugi raz zlozysz i juz Cie dyskwalifikują.... :( ale pierwsze zgłoszenie złożyłam przed 18 a drugie było po 18 to tez nie ma znaczenia? bo gdzies czytalam ze dopiero od 18 przyjmuja

żałuję ze tak zrobilam ale zle zrobilam moglam dokladnie przeczytac instrukcje ehhh trudno za rok sie sprobuje......

Napisano

Ale kiedy to zrobiłaś? Dzisiaj?

Zgłoszenia można składać od 4-go października od 18-tej naszego czasu.

No i jakby nie przyjmowali zgłoszeń, to nie mogłabyś złożyć.

Można było składać od 18 tamtego dnia i od tamtej pory 24 godziny na dobę.

I to nie jest głupie, że dwa wnioski dyskwalifikują.

Bo tak, zamiast 19 milionów złożonych wniosków, mieliby z 50, bo każdy by składał po kilka razy.

To jest oszukiwanie, bo chce się mieć dwie szanse (nawet jeśli się nie chce, ale wysłało dwa wnioski, więc teoretycznie chce się mieć dwie szanse).

Napisano

Akurat wątpię żeby ktokolwiek tutaj czaił co to jest Ambush Country... Jak kiedyś zajrzysz do pewnej bazy w Virginia Beach to zaczaisz :)

pewnie chodzi o baze danych

p.s. moja najstarsza corka mieszka w Hampton, Va z mezem, ktory jest kapitanem w duzej bazie AirForce w poblizu ;)

:(

żałuję ze tak zrobilam ale zle zrobilam moglam dokladnie przeczytac instrukcje ehhh trudno za rok sie sprobuje......

Ameryka jest wielka i cierpliwa - jak dobra matka

Bedzie na Ciebie czekac i za rok.

Napisano

szkoda ze nie jest tak- ze pierwsze zgłoszenie kwalifikują a nastepne juz nie tego samego uzytkownika bo gdyby tak było to bym sie zalapala....

Napisano

Oni nie zastanawiają się nad motywami składania dwóch, czy stu aplikacji na jedną osobę.

Wyraźnie zaznaczają, że dwie aplikacje złożone na jedną osobę, automatycznie ją dyskwalifikują, żeby się nie bawić w tych milionach zgłoszeń.

Napisano
szkoda ze nie jest tak- ze pierwsze zgłoszenie kwalifikują a nastepne juz nie tego samego uzytkownika bo gdyby tak było to bym sie zalapala....
szkoda to umierac:D nastepnym razem bedziesz wiedziec ze 1 maj to nie 17 pazdziernik:D
Napisano

Na drugi raz "potrenuj" na danych ludzi, których nie lubisz. Na pewno ich zdyskwalifikujesz. Zresztą ameryka lubi tylko ludzi, którzy są lubiani i kochani oraz trendy i jazzy. ;)

Swoją drogą niezły jajcarz wymyślił zerową weryfikację danych i przepis o dyskwalifikacji, że nie ma przebacz jak ktoś ci numer zrobi i wyślę twoją aplikację. Pewnie to ten sam co Hitlera do wojny namówił, a potem Izrael ulokował między arabami. :lol:

ps.

Ale, jeszcze nic straconego! :ph34r:

Teoretycznie brak weryfikacji danych, to słaby punkt systemu. Można wysłać kilka aplikacji zmieniając tylko adres zamieszkania i wstawiając inne zdjęcie oraz (na wszelki wypadek) wysyłając z innego IP. Nikt się w tym nie połapie. W prywatnym Google Inc. - gdzie chodzi przecież o znacznie ważniejszą rzecz niż GC, czyli o pieniądze - takie "wały" łykają jak młody pelikan. ;) Potraktują wszystkie aplikacje jak od innych osób o tym samym imieniu i nazwisku.

Nowa sesja zdjęciowa z nową fryzurą i do dzieła Ewo25! A pozostali: "Nie musicie dziękować. Wystarczy mnie wielbić na klęczkach." :rolleyes:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...