sly6 Napisano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 4 Października 2011 a jak zdjecie? to teraz trzymaj ten numer do 1 maja 2012
pająk3 Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Ja mam jeszcze kilka pytań . -8a In Care Of w końcu wpisujemy imię i nazwisko czy nie -mam średnie z maturą co tam zaznaczyć bo nie mogę się połapać -wypełniamy dużymi czy małymi literami -na podanej stronie nie mogę znaleźć aplikacji.
Joanna30 Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Proszę się wstrzymać jak ma ktoś wykształcenie zawodowe z zaznaczaniem Vocational School!!!! NIE NIE KORZYSTAMY TUTAJ ZE SŁOWNIKA!!! Proszę przejrzeć strony rządowe departamentu edukacji w USA gdzie uplasowana jest Vocational School! Nie zawyżajcie sobie wykształcenia bo to się może źle skończyć. Z tego, co czytałam wydawało mi się, że zawodówka to jest właśnie vocational school, ale zajrzałam do aplikacji o zieloną kartę i tam wynika raczej, że nie. You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) Nie wiem więc, jak umieścić zawodówkę. Bo wyglądałoby na to, że ona się w ogóle nie łapie... Albo że jest traktowana jako high school. Przepraszam za wprowadzanie w błąd. Ja mam jeszcze kilka pytań . -8a In Care Of w końcu wpisujemy imię i nazwisko czy nie -mam średnie z maturą co tam zaznaczyć bo nie mogę się połapać -wypełniamy dużymi czy małymi literami -na podanej stronie nie mogę znaleźć aplikacji. Jak to nie możesz znaleźć aplikacji? https://www.dvlottery.state.gov/ Wybierasz "Begin Entry".
Agu W. Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Mam problem ze zdjęciem. Mam zdjęcie zgodne z wymogami, sprawdzone na portalu zgodności zdjęć do wizy nieimigracyjnej ale na portalu sprawdzenia zgodności na zielona kartę (loteria) is vallid. Zdziwiło mnie to. Co jest z moim zdjęciem nie tak? Czy powinnam zrobić inne, jakie wymogi?
Kalifornikejszyn Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Mam problem ze zdjęciem. Mam zdjęcie zgodne z wymogami, sprawdzone na portalu zgodności zdjęć do wizy nieimigracyjnej ale na portalu sprawdzenia zgodności na zielona kartę (loteria) is vallid. Zdziwiło mnie to. Co jest z moim zdjęciem nie tak? Czy powinnam zrobić inne, jakie wymogi? Jeśli jest valid oznacza to, że zdjęcie jest dobre. Sam formularz jest banalnie prosty i nie ma co panikować. Wpisujcie wszystkie dane tak jakbyście wpisywali wypełniając jakikolwiek formularz w Polsce (jedynie bez polskich znaków). Ja z wypełnieniem formularza nie miałem żadnych problemów.
lilly27 Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 mam ten sam problem nie widze tego begin entry gdzie to jest pomozcie \
Joanna30 Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 mam ten sam problem nie widze tego begin entry gdzie to jest pomozcie \ No proszę Cię, nie osłabiaj mnie... Mam Ci zrobić zrzut ekranu?
Kalifornikejszyn Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Jeśli nie działa Wam strona, to zapewne wynika to z przesilonych serwerów, proponuję spróbować za jakiś czas.
sly6 Napisano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 4 Października 2011 co do przeciazanych serwerow to racja tak moze byc na samym poczatku oraz pod koniec przyjmowania zgloszen
Kiddo Napisano 4 Października 2011 Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Czy student na F-1 moze aplikowac o GC??? Nie chce utracic statusu studenta bo robie doktorat i dostaje assistantship.. jakie sa AKTUALNE PRAWNE rozporzadzenia w tej kwestii. Bede wdzieczna za wiarygodna odopowiedz. Czy bedzie to zle rozpatrywane, jesli sie przekracza granice i ponownie wjezdza (bo celnicy widza takie info)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.