sly6 Napisano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2011 zle to napisalem o slubie tutaj chodzi o takie cos ze 1 maja 2012 ktos sie dowiaduje ze jest wylosowany i teraz nie mozna czekac ze slubem z pare miesiecy ,,tzn dowidujesz sie ze jestes wylosowany i jak najszybciej bierzesz slub i tyle w tym temacie.. musisz przed rozmowa miec juz te sprawy jak slub z aktualizowane ...
Radek38 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 Super! Wszystko jasne! Natomiast rozumiem, że dalej przychodzi list po pomyślnym wylosowaniu, który informuje jakie i gdzie trzeba wysłać dodatkowe dokumenty, które dopiero potem pozwolą na rozmowę z konsulem? Bo czytałem gdzieś, że w tym roku mają już nie wysyłać nic. I wtedy kto pierwszy odpowie na taki list, ten lepszy? To już ostatnie pytanie, obiecuję
sly6 Napisano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2011 czekasz na 1 maja 2012-logujesz sie na stronie i tam bedzie wszystko napisane co dalej...ale odsylanie papierow -ta zasada jest taka sama ,,czym predzej tym lepiej.
Joanna30 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 Dokładne instrukcie, co robić po wylosowaniu dostaniesz/sprawdzisz na stronie, na której będziesz sprawdzał, czy zostałeś wylosowany.
madonna Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 Mam dwa pytania bo już się pogubiłam 1) było na stronce takie urządzenie do zdjęć 'cropper' (z tymi zielonymi kółkami ). Zdjęcie od fotografa jest ok, wymiary itd się zgadzają, plik ma rozmiar 197 KB czyli tak jak powinno być. Po zabawie z cropperem powstała kopia tego zdjęcia i ma 99,1 KB. Po otwarciu obu plików ze zdjęciami niczym się nie różnią, wielkość ta sama itp. różnią się tylko tym rozmiarem. I teraz które zdjęcie trzeba dać: to od fotografa czy to cropped bo coś mi się wydaje że ten cropper używa się tylko jak ktoś ma za duży plik i chce go zmniejszyć. A może się mylę? :blink: 2) chyba czeka mnie ponowna wizyta u fotografa bo na zdjęciu mam lekki uśmiech, a teraz czytam że trzeba być neutral i not smiling. Z kolei na tych przykładowych zdjęciach osoby się uśmiechają. To jak to w końcu ma być ? Ps. Mam nadzieję że nie będzie zbyt wielu Polaków w tym roku chętnych na wzięcie udziału w loterii, im mniej nas będzie tym szanse się zwiększą Mimo wszystko powodzenia
wojt20 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 Nawiasem mówiąc ciekawe ilu Polaków będzie składało wniosek o GC i ile GC zostanie przyznanych Polsce Ktoś może ma dostęp do takich statystyk z lat ubiegłych? Polsce zostało przydzielonych 3500 do GC DV 2013. Ilu Polaków się zgłosi, nie wiadomo. Jednak biorąc pod uwagę naszą zdolność do "zrywów" myślę, że sporo.
Joanna30 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 W zeszłym roku na 55.000 zielonych kart zgłosiło się ponad 19 milionów chętnych, z czego ponad 14 milionów wypełniło prawidłowo aplikacje, więc dość sporo było chętnych
Columbo Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 Też myślę, że będzie rekordowa liczba zgłoszeń z Polski, może nawet najwięcej z Europy Polacy to na tyle jednorodny naród, że każdy myśli wbrew pozorom bardzo podobnie. Ale limitu się nie przeskoczy, bez względu na liczbę zgłoszeń. Czy limit jest na kraj, czy na region kilku krajów?
Radek38 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 To ciekawe z tym limitem, czyli wychodzi na to, że na 100% Polska dostanie 3500 wiz, tak? Niezależnie od losowań i innych interwencji niebios?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.