kzielu Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Mam pytanie, wysłałem zgłoszenie, dostałem maila z potwierdzeniem zgłoszenia w którym mam linka do jak to oni nazwali "Click here to complete your application". Klikam i ku mojemu zdziwieniu wyświetla się to tabelka z cenami a pod spodem dane do przelewu, bez jego wypełnienia (czyli opłaty) nie mogę przejść dalej. Nie wiem co robic po podobno miało to być darmowe a chcą za to chorych opłat. NIe wiem też czy w końcu jestem zgłoszony czy nie.... Gratulacje ! Jesteś jednym z licznych (miałem napisać nielicznych) geniuszy którzy nie potrafią znaleźć właściwej strony do wysłania zgłoszenia...
Joanna30 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Gratulacje ! Jesteś jednym z licznych (miałem napisać nielicznych) geniuszy którzy nie potrafią znaleźć właściwej strony do wysłania zgłoszenia... Jeszcze dwa dni zostały. Robi się coraz goręcej
scigal Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 A gdybyś przeczytał instrukcję, to nie zadawałbyś takich pytań. Czy to takie trudne przeczytać instrukcję? Trzeba podawać wszystkie dzieci, które nie ukończyły jeszcze 21 lat. I to jest wyraźnie w instrukcji zaznaczone. Dlatego nie dziw się, że ktoś się z Ciebie śmieje, jeśli zadajesz takie pytania... A nie mozesz troche uprzejmiej? Facet Cię nie przelecial, że się tak wyżywasz na nowych forumowiczach? Po to wchodze na to forum i zadaje pytanie, zeby sie upewnic, liczac, ze ktos pomoze mi rozwiac watpliwosci a nie od razu wysmieje/zgnoi jak Ty droga pani Joanno.. Mimo wszystko pozdrawiam bo mimo tych niepotrzebnych uszczypliwosci odpowiedzialas mi na moje pytanie..
Pierog Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Gratulacje ! Jesteś jednym z licznych (miałem napisać nielicznych) geniuszy którzy nie potrafią znaleźć właściwej strony do wysłania zgłoszenia... Jedna zasada - nie komentuj jak nie znasz szczegółów. Wypełniałem na stronie rządowej, po czym dostaję maila że zostało podanie przyjęte, a 5 godzin później ze strony https://www.usagc.org/ dostaje wiadomość że jest niedokończone, w step 1 są moje dane, a w step 2 jest ta tabelka z cenami, a miało to być bezpłatne.
Joanna30 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 A nie mozesz troche uprzejmiej? Facet Cię nie przelecial, że się tak wyżywasz na nowych forumowiczach? Po to wchodze na to forum i zadaje pytanie, zeby sie upewnic, liczac, ze ktos pomoze mi rozwiac watpliwosci a nie od razu wysmieje/zgnoi jak Ty droga pani Joanno.. Mimo wszystko pozdrawiam bo mimo tych niepotrzebnych uszczypliwosci odpowiedzialas mi na moje pytanie.. To było wyżywanie się? Przepraszam, jeśli poczułeś się zgnojony. Nie to było moim zamiarem. I z całym szacunkiem, ale jeśli zabierasz się do wypełniania czegokolwiek bez przeczytania instrukcji (w której akurat ta kwestia jest wyraźnie poruszona, więc nie powinno być żadnych wątpliwości, co wpisać), to ja nie mam słów. W samej aplikacji to pytanie też jest rozszerzone o dodatkowe informacje, w razie, gdyby ktoś nie przeczytał instrukcji. Children include all biological children, legally adopted children, and stepchildren who are unmarried and under the age of 21 on the date that you submit your entry. Powodzenia w loterii. Jedna zasada - nie komentuj jak nie znasz szczegółów. Wypełniałem na stronie rządowej, po czym dostaję maila że zostało podanie przyjęte, a 5 godzin później ze strony https://www.usagc.org/ dostaje wiadomość że jest niedokończone, w step 1 są moje dane, a w step 2 jest ta tabelka z cenami, a miało to być bezpłatne. Jeśli wypełniłeś na stronie https://www.dvlottery.state.gov/ to od razu po wypełnieniu powinieneś otrzymać numer (po wypełnieniu aplikacji powinien Ci się pojawić na stronie), który będzie Ci potrzebny do sprawdzenia (po 1-szym maja 2012), czy zostałeś wylosowany.
Pierog Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Pani Joanno, dziękuję za konkretną odpowiedź. Numer dostałem, zapisałem, ale mnie ten mail zastanawia. Fake?
Joanna30 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Być może kiedyś wypełniałeś coś na tej stronie, może próbowałeś się tam zarejestrować... Niestety nie mam odpowiedzi na to pytanie.
sly6 Napisano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Pierog po 1 ten adres www co podales to nie jest zadna strona rzadowa a prywatna a ze cos tam pisze z org to ma byc na koncu z gov..Masz juz podana strone rzadowa i na tej sie rejestrujemy kolejna sprawa pytales sie czy mozecie jako malzenstwo wyslac zgloszenie -Ty jako maz a potem zona Tak ale pod warunkiem ze oboje sie kwalifikujecie,,bo glowny aplikant ma sie kwalifikowac i jesli sie nie bedzie kwalifikowac wtedy 2 osoba nie dostaje GC.. i dobrze sie zatrzymales na tej tabelce a przeciez mialo byc bezplatnie, bo sa takie osoby ze placa ..
Pierog Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Ok, a jak jest z wypełnianiem podań dla małżeństwa? Mogą wypełnić 2 osoby, mimo że częściowo są zawarte w I podaniu?
Joanna30 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Ok, a jak jest z wypełnianiem podań dla małżeństwa? Mogą wypełnić 2 osoby, mimo że częściowo są zawarte w I podaniu? Oczywiście. Jeśli oboje spełniają warunki bycia głównymi aplikantami o zieloną wizę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.