alexypol Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 witam bralem udzial w dv2013. mam pytanie. jezeli zostane wylosowany i zaproszony na rozmowe to jakie sa moje szanse na otrzymanie gc, jezeli jestem studentem? mam stale dochody, ale pozyskuje je od.. rodzicow. ) czy to wystarczy, zeby przekonac konsula, ze po ew przeprowadce do ju es end ej bd mogl sie tam utrzymac? i w ogole czy czy to jest tak, ze od razu musze tam leciec, czy np moge powiedziec, ze chce skonczyc studia, a pozniej chce sie tam wyprowadzic. dzieki za odp. pzdr.
dareknow0 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 witam bralem udzial w dv2013. mam pytanie. jezeli zostane wylosowany i zaproszony na rozmowe to jakie sa moje szanse na otrzymanie gc, jezeli jestem studentem? mam stale dochody, ale pozyskuje je od.. rodzicow. ) czy to wystarczy, zeby przekonac konsula, ze po ew przeprowadce do ju es end ej bd mogl sie tam utrzymac? i w ogole czy czy to jest tak, ze od razu musze tam leciec, czy np moge powiedziec, ze chce skonczyc studia, a pozniej chce sie tam wyprowadzic. dzieki za odp. pzdr. Trzeba spełnić warunki loterii wizowej. Odpowiedzi na Twoje pytania znajdują się w tym temacie (wszystko było już przerabiane).
alexypol Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 jakos nie znalazlem dlatego napisalem chodzi mi o konkretny przypadek kiedy jest sie studentem i pozyskuje sie pieniadze od rodzicow (ale na wyciagu bankowym od kilku lat mam stale dochody)
dareknow0 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 jakos nie znalazlem dlatego napisalem chodzi mi o konkretny przypadek kiedy jest sie studentem i pozyskuje sie pieniadze od rodzicow (ale na wyciagu bankowym od kilku lat mam stale dochody) Jeżeli masz min.wykształcenie średnie,nie byłeś karany ,nie przesiedziałeś nigdy wizy w USA,przejdziesz badania to oczywiście wizę imigracyjną dostaniesz.To ,że jesteś studentem nie jest żadną przeszkodą. A wyjechać musisz w ciągu 6 miesięcy od interview .Później wiza przepada nieodwracalnie.
jaceklub Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 alexypol o tym czy dostaniesz gc to decyduje konsul a nie gremium na tym forum, jednak masz jeszcze duzo czasu aby popatrzec co i jak. Znam* przypadek malzenstwa ktore mialo kupe kasy na koncie a gc nie dostali i sami nie wiedzieli czemu, byli mlodzi wyksztalceni a po rozmowie z konsulem wilczy bilet. * - przypadek opisywany na innym forum
Red77 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 przeciez mikun nie powiedzial ze kazdemu co wyjedzie do stanow sie uda, opowiedzial tylko historie swojego kolegi i tyle, pozatym za granica sa potrzebne trzy rzeczy aby cokolwiek sie udalo: jezyk, fach...i szczescie Co do losowania to glownie mowa byla o zainteresowaniu loteria w polsce nie w europie. Sa kraje gdzie zainteresowanie loteria bedzie wieksze, mlodzi hiszpanie czy grecy nic nie mieli do starcenia, wiec pewnie tlumnie wysylali zgloszenia. Jesli chodzi o polske, to ogladajac wczoraj pare odcinkow zielnoej karty na youtube, stwierdzilem ze z jasla, tarnowa i tarnobrzega juz nie ma kto wyjezdzac do stanow, wiec w tej edycji programu prym bedzie wiodl lublin. Mikun, szok to ja przezywam jak wyjezdzam z poznania i przejezdzam przez inne miejscowosci, tam to jest syf, czasami mozna odniesc wrazenie, ze od czsow peerelu za bardzo wiele sie nie zmienilo, w duzych miastach tego tak nie widac Tak poza tym, to wszedzie sa mieszkania i nory ale jak ktos zydzi i skapi na kasie to jego sprawa niech mieszka w tej norze za kilkaset dolcow. ...jak kos jest czlonkiem zarzadu to nie bedzie myslal o emigracji, bedzie sie natomiast trzymal kurczowo stolka az do emerytury a sprobuj tylko go wygryzc ze stanowiska...hehehe miejsce jest juz dawno zaklepane dla rodzinki polsza to najbardziej kumaterski kraj na swiecie ...odrazu kierownik sklepu - to zwykly sprzedawca, z kierownikami to maja malo wspolnego z nich taki kierownik jak z osla rumak
sly6 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 Red oczywisce ze nie powiedzial ze kazdemu tak wyjdzie jak temu znajomemu ale nalezy tez napisac co moze wyjsc nie tak... np ktos nie bedzie chcial sie uczyc,przestawic,podjac inna prace na poczatek ...i tak mozna by wiele spraw wymienic co moze miec wplyw na powodzenia danych osob. bo GC to jest aby poczatek drogi ktora ma rozne wyjscia jacek moze jakies szczegoly tego ze Ci studenci nie dostali wizy,bo za malo jest informacji aby cos wiecej powiedziec byl kiedy przypadek ze ktos tak nie dostal wizy i faktycznie to Konsul wydaje wize a nie ktos tutaj ale nie ma takiego czegos jak przy wizach turystycznych .. alexypol a Ty chociaz po przylocie bedziesz wiedziec jak szukac pracy,gdzie szukac tej pracy,wezmiesz kazda prace-nie bedziesz obciazeniem dla systemu socjalnego USA..to ze Cie wylosuja nie oznacza ze wize masz juz w kieszeni.. mikun mowisz ze majac prace kelnerki to masz ladne mieszkanie,samochod itd a teraz spytaj sie tej kelnerki ile musi zarabiac i brac napiwkow aby tak miec ,,,i teraz jak zle trafisz to zarobisz ale na jedzenie i moze na oplaty a nie na ladne mieszkanie i samochod,,to tez zalezy co to znaczy ladne mieszkanie-samochod?czy chodzi o mieszkanie w bogatej i cichej okolicy czy tez nie zbyt dobrej ale masz mieszkanie przytulne i tak samo samochod... co do wysylania zgloszen to sa tacy ze wysylaja juz pare razy i nic a sa tacy ze za 1 razem trafiaja,,
dareknow0 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 alexypol o tym czy dostaniesz gc to decyduje konsul a nie gremium na tym forum, jednak masz jeszcze duzo czasu aby popatrzec co i jak. Znam* przypadek malzenstwa ktore mialo kupe kasy na koncie a gc nie dostali i sami nie wiedzieli czemu, byli mlodzi wyksztalceni a po rozmowie z konsulem wilczy bilet. * - przypadek opisywany na innym forum Zawsze jest jakiś powód. Opisane przez Ciebie małżeństwo mogło spełniać wszystkie warunki loterii wizowej ,mogli posiadać milion dolarów na koncie ale wystarczyło ,że jedno z nich było aroganckie ,niekulturalne i to wystarczyło. Myślisz ,że na forum był opisany każdy szczegół rozmowy . Są ludzie którzy uważają ,że spełniają wszystkie warunki ,płacą i idą na interview domagając się bezwzględnie wydania wizy imigracyjnej." A co tam będziesz mi tu gadał ja wylosowałem i mi się należy" .I co wtedy robi mądry konsul .Odprawia z kwitkiem. Ostatnio ktoś na forum opisał przypadek młodej dziewczyny która nie dostała wizy turystycznej.Nikt nie wiedział dlaczego dostała odmowę .Później się okazało ,że dziewczyna nie była zbyt miła i grzeczna na interview. Sprawa prosta konsul się wk..... i odmówił.
jaceklub Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 ............wiec w tej edycji programu prym bedzie wiodl lublin. w Lublinie jest praca w marketach i przy ocieplaniu domow to moze pchnac wiare do ameryki i mozliwe ze nastepne odcinki zielonej karty beda krecone powiedzmy ze mna. jacek moze jakies szczegoly tego ze Ci studenci nie dostali wizy,bo za malo jest informacji aby cos wiecej powiedziec byl kiedy przypadek ze ktos tak nie dostal wizy i faktycznie to Konsul wydaje wize a nie ktos tutaj ale nie ma takiego czegos jak przy wizach turystycznych .. Jakis cud bo odrazu znalazlem ten watek na sasiednim forum, dla ulatwienia skopiuje zawartosc tego postu ale z tego co pamietam historia byla opisywana w paru postach. http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=2401743&start=120 " i nici z GC W ubiegłym tygodniu byliśmy na rozmowie u konsula, i ku naszemu totalnemu zaskoczeniu odesłał nas z niczym. Dlaczego???!!!Nie miał powodu według nas, bo jaki? Mieliśmy wszystkie papiery ok.-Sponsor (AoS)od znajomego z USA potwierdzone notarialnie, chociaz ten papier nie był nam potrzebny (według nas) bo mamy bardzo dobre zabezpieczenie finansowe - konto bankowe onad 160 000 PL,drugie konto w Angli,większość tam pracowaliśmy. Duży dom , ziemia , dwa auta lepszej marki. Na to wszystko papiery od notariusza. Wykształcenie? jesteśmy po studiach(mgr).Oferte pracy mialam tylko ja , bo ja wylosowałam GC. Może dlatego nam odmówił bo mąż nie miał tej oferty pracy? zmarnowaliśmy tylko kase, żal tych pieniędzy bo ciężko na nie pracowaliśmy. Czy jest możliwość odwołania się od tej decyzji konsula?Czy ktoś miał podobny problem? Dlaczego nam odmówił, co było powodem? a może zaczynają przesiew, bo wiz coraz mniej - tak usprawiedliwia to mój mąż."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.