Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli dobrze zrozumiałem to załóżmy ze jak w maju okaze sie ze wygrales to gdy wezmiesz np cywilny ze swoja kobieta i w papierach ktore dostaniesz z Kentucky wpiszesz ze jestes zonaty i odeslesz to na rozmowe juz pojdziesz ze swoja zona i obydwoje wtedy wychodzicie z gc... przynajmniej na tyle ja to zrozumialem:) niech mnie ktos poprawi jesli zle mysle.

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jesli dobrze zrozumiałem to załóżmy ze jak w maju okaze sie ze wygrales to gdy wezmiesz np cywilny ze swoja kobieta i w papierach ktore dostaniesz z Kentucky wpiszesz ze jestes zonaty i odeslesz to na rozmowe juz pojdziesz ze swoja zona i obydwoje wtedy wychodzicie z gc... przynajmniej na tyle ja to zrozumialem:) niech mnie ktos poprawi jesli zle mysle.

Tak ,dokładnie taka jest kolejność postępowania.

Napisano

Papiery rozumie ze powinny zawierac wzmianke ze jestem zonaty,znaczy ze czas na slub np. cywilny jest okreslony do czasu nim wypelnie i wysle papiery

z Kentucky, jesli mozna prosze mi jeszcze napisac ile czasu jest na odeslanie takich dokumentow ? dziekuje

Napisano

a czytales w instrukcji co do fotografii jaka ma byc ,jakie ma miec wymiary ?a potem zobacz jakie sa wymagania do zdjecia paszportowego .

Czytałem, kurde nie mam jak tego sprawdzić, no nic, jutro zeskanuję zdjęcie i zobaczę.

Napisano

Rob

Przy wypelnianiu wniosku o gc ktory bedzie dostepny od 4 pazdziernika br wpisujesz ze jestes singiel no i twoja kobieta to samo tyle, ze jak zobaczysz w maju, ze wygralo ktores z was to wtedy biezecie cywilny tym bardzie jak bedzie niski case number i czekacie na poczte.Chyba ze nie przeszkadza wziac cywila jak juz otrzymasz poczte ale tego to niestety nie wiem.

Napisano

Witam,

podczas wypełniania aplikacji on-line na DV Lottery 2013 w rubryce city where you were born, wpisujemy np: Warsaw czy Warszawa? z gory dziekuje za odpowiedz.

Napisano

Dzieki bardzo za informacje, sczerze mowiac przeraza mnie troche ta cala procedura, zycze szczescia wszystkim odwaznym ktorzy wybieraja sie z odrobina szczescia na te przygode po GC i do USA, za pewne odezwe sie jeszcze na forum, pozdrawiam serdecznie

Napisano

Mam pytanie dotyczace wieku dzieci,ktore powinny byc umieszczone w zgloszeniu. Moj syn dokladnie urodzil sie 12maja1990 roku czy mam go wpisac czy nie?

Wpisujesz dzieci które nie ukończyły 21 lat w dniu wysyłania zgłoszenia, a twój syn jak wynika z tego co napisałeś ukończył ten wiek jakieś 4 miesiące temu ;), więc jeśli chcesz wypełnić zgłoszenie zgodnie z podanymi wytycznymi w instrukcji to go nie wpisuj :) .

Napisano

Rob czym wczesniej odeslesz papiery tym lepiej,,dlatego tez nie nalezy czekac ze slubem itd

bo moze byc tak ze nawet jak bedziesz miec niski numer a bedziesz czekac na slub-aktualizacje danych itd to Ciebie nie zaprosza na rozmowe..

co do slubu po otrzymaniu papierow to mozna wziasc ale pod warunkiem ze papiery przyjda szybko,bedzie krotki czas aby wziasc slub itd\

a nie przyjda papiery a TY bedziesz szukac jak wziasc slub,kompletowac bedziesz papiery itd to moze zajac troche czasu.

Rob nie jest to wcale takie trudne a do tego darek juz napisal wczesniej ze pytaj jak nie wiesz..a ze trzeba przejsc papierkowa robote to inna sprawa.

a jesli by sie tak stalo ze nie zdarzysz ze slubem to wtedy jedno z Was leci do USA,i moze zlozyc papiery na pobyt staly ale wtedy moze taka osoba czekac z 3-5 lat nim wyjdzie a do tego nalezy spelnic inne wymagania..wiec lepiej juz zalatwic to przy loterii

ps z Pania Karina mozna sie skontaktowac przez wiadomosc prywatna

Mortician0 dzieki za tego linka :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...