Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aby kwalifikować się do uzyskania wizy DV na podstawie doświadczenia zawodowego, uczestnik

loterii musi wykazać, że w ciągu ostatnich pięciu lat zdobył dwuletnie doświadczenie w zawodzie, który opisany

jest w strefie zawodowej 4 lub 5 oraz uzyskał wskaźnik 7 lub wyższy w klasyfikacji Szczególnego

Przygotowania Zawodowego (SVP).

I tutaj pytanie, moze i glupie ale po studiach zaczalem pracowac w zawodzie, ktory jest na tej liscie i mam doswiadczenie wlasnie 2letnie - czy to oznacza, ze moge je wpisac?

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jeżeli nie masz min.wykształcenia średniego to wtedy musisz posiadać doświadczenie zawodowe.Ciebie to nie dotyczy więc zapomnij o tym.Podajesz wykształcenie i na tym koniec.

Napisano

No wlasnie mi sie wydalo inaczej, ze chyba lepiej podac wlasnie doswiadczenie zawodowe, mimo, ze tez mam mgr ale doswiadczenie ktore mam jest strefie 5 i ma wskaznik 8 tez trzeba miec skonczone studia. Wiec co tu robic :)

Napisano

jenu w zgloszeniu do loterii bo o tym mowa chyba nie podajesz gdzie pracowales-ile oraz co robiles a wiec zaznaczasz w zgloszeniu jaka nauke masz skonczona i tyle w tym temacie

w instrukcji masz napisane ze jesli bys nie mial min .sredniego wyksztalcenia to wtedy moze byc ten zawod i tyle aby sie kwalifikowac na wyslanie i dostanie GC.

Napisano

No wlasnie mi sie wydalo inaczej, ze chyba lepiej podac wlasnie doswiadczenie zawodowe, mimo, ze tez mam mgr ale doswiadczenie ktore mam jest strefie 5 i ma wskaznik 8 tez trzeba miec skonczone studia. Wiec co tu robic :)

Przy ubieganiu się o GC z loterii wizowej nie ma to najmniejszego znaczenia.Jeśli ktoś napisze inaczej to po prostu pisze nieprawdę.Masz spełnić określone wymagania i koniec kropka.Twoja ilość posiadanych zawodów i kwalifikacji nie będzie miała żadnego wpływu.Masz mieć ukończoną szkołę średnią i możesz nie posiadać zupełnie żadnych kwalifikacji ,nie musisz wogóle znać języka. W przypadku loterii to nie jest tak ,że jak będziesz lepiej wykształcony i będziesz posiadał więcej zawodów to Twoje szanse wzrosną .Sprawa jest prosta.Wylosuj a następnie udowodnij ,że masz średnie ,nigdzie nie karany,nigdy nie przedłużyłes pobytu w USA,przejdziesz badania i wizę imigracyjną masz w kieszeni.

Napisano

Robilam ostatnio zdjecie do nowego paszportu polskiego biometrycznego i zdjecie jest inne niz to, ktore jest podane na stronie o Loterii Wizowej. Zdjecie do wizy tez jest inne. Ja wydrukowalam sobie instrukcje do zdjecia do Loterii i ide z nimi do fotografa. Ja mam w paszporcie i w wizie zdjecie mojej buzi w 90 % na zdjeciu do Loterii ma byc troszke oddalone zeby bylo widac buzie oraz ramiona. Tam na stronie o zdjeciu do Loterii sa przyklady zdjec dobrych i zlych pozycji.

Myślę ze sie mylisz.Patrzysz na zdjecie które masz na wizie i tam faktycznie twarrz zajmuje ponad 90 % ale zdjęcie od fotografa jet robione inaczej.Własnie wrzuciłem płytę ze zdjęciem i moja twarz zajmuje na nim dokładnie 66%. Jednoczesnie podbijam pytanie : czy to samo zdjęcie które 4 mce temu uzyłem do wizy B2 , moge równiez uzyc w loterii ?

Napisano

To pytanie dotyczy udziału w losowaniu DV 2013 ? :-)

Na stronie ambasady jest broszura informacyjna określająca wymagania formalne, które trzeba spełnić przy braniu udziału w losowaniu. Jest określone minimum edukacyjne lub zawodowe. Dodatkowo w tym wątku wspominane 1500 100 900 razy. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...