jenu Napisano 25 Września 2011 Zgłoś Napisano 25 Września 2011 Aby kwalifikować się do uzyskania wizy DV na podstawie doświadczenia zawodowego, uczestnik loterii musi wykazać, że w ciągu ostatnich pięciu lat zdobył dwuletnie doświadczenie w zawodzie, który opisany jest w strefie zawodowej 4 lub 5 oraz uzyskał wskaźnik 7 lub wyższy w klasyfikacji Szczególnego Przygotowania Zawodowego (SVP). I tutaj pytanie, moze i glupie ale po studiach zaczalem pracowac w zawodzie, ktory jest na tej liscie i mam doswiadczenie wlasnie 2letnie - czy to oznacza, ze moge je wpisac?
dareknow0 Napisano 25 Września 2011 Zgłoś Napisano 25 Września 2011 Jeżeli nie masz min.wykształcenia średniego to wtedy musisz posiadać doświadczenie zawodowe.Ciebie to nie dotyczy więc zapomnij o tym.Podajesz wykształcenie i na tym koniec.
jenu Napisano 25 Września 2011 Zgłoś Napisano 25 Września 2011 No wlasnie mi sie wydalo inaczej, ze chyba lepiej podac wlasnie doswiadczenie zawodowe, mimo, ze tez mam mgr ale doswiadczenie ktore mam jest strefie 5 i ma wskaznik 8 tez trzeba miec skonczone studia. Wiec co tu robic
sly6 Napisano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2011 jenu w zgloszeniu do loterii bo o tym mowa chyba nie podajesz gdzie pracowales-ile oraz co robiles a wiec zaznaczasz w zgloszeniu jaka nauke masz skonczona i tyle w tym temacie w instrukcji masz napisane ze jesli bys nie mial min .sredniego wyksztalcenia to wtedy moze byc ten zawod i tyle aby sie kwalifikowac na wyslanie i dostanie GC.
dareknow0 Napisano 25 Września 2011 Zgłoś Napisano 25 Września 2011 No wlasnie mi sie wydalo inaczej, ze chyba lepiej podac wlasnie doswiadczenie zawodowe, mimo, ze tez mam mgr ale doswiadczenie ktore mam jest strefie 5 i ma wskaznik 8 tez trzeba miec skonczone studia. Wiec co tu robic Przy ubieganiu się o GC z loterii wizowej nie ma to najmniejszego znaczenia.Jeśli ktoś napisze inaczej to po prostu pisze nieprawdę.Masz spełnić określone wymagania i koniec kropka.Twoja ilość posiadanych zawodów i kwalifikacji nie będzie miała żadnego wpływu.Masz mieć ukończoną szkołę średnią i możesz nie posiadać zupełnie żadnych kwalifikacji ,nie musisz wogóle znać języka. W przypadku loterii to nie jest tak ,że jak będziesz lepiej wykształcony i będziesz posiadał więcej zawodów to Twoje szanse wzrosną .Sprawa jest prosta.Wylosuj a następnie udowodnij ,że masz średnie ,nigdzie nie karany,nigdy nie przedłużyłes pobytu w USA,przejdziesz badania i wizę imigracyjną masz w kieszeni.
pacio177 Napisano 26 Września 2011 Zgłoś Napisano 26 Września 2011 Robilam ostatnio zdjecie do nowego paszportu polskiego biometrycznego i zdjecie jest inne niz to, ktore jest podane na stronie o Loterii Wizowej. Zdjecie do wizy tez jest inne. Ja wydrukowalam sobie instrukcje do zdjecia do Loterii i ide z nimi do fotografa. Ja mam w paszporcie i w wizie zdjecie mojej buzi w 90 % na zdjeciu do Loterii ma byc troszke oddalone zeby bylo widac buzie oraz ramiona. Tam na stronie o zdjeciu do Loterii sa przyklady zdjec dobrych i zlych pozycji. Myślę ze sie mylisz.Patrzysz na zdjecie które masz na wizie i tam faktycznie twarrz zajmuje ponad 90 % ale zdjęcie od fotografa jet robione inaczej.Własnie wrzuciłem płytę ze zdjęciem i moja twarz zajmuje na nim dokładnie 66%. Jednoczesnie podbijam pytanie : czy to samo zdjęcie które 4 mce temu uzyłem do wizy B2 , moge równiez uzyc w loterii ?
smoczek Napisano 26 Września 2011 Zgłoś Napisano 26 Września 2011 To jak jest w koncu z tym zawodem np; jesli jestem urzednikiem państwowym funkcjonariusz a np zona nauczycielem angielskiego to warto składać czy nie?
stook Napisano 26 Września 2011 Zgłoś Napisano 26 Września 2011 To pytanie dotyczy udziału w losowaniu DV 2013 ? :-) Na stronie ambasady jest broszura informacyjna określająca wymagania formalne, które trzeba spełnić przy braniu udziału w losowaniu. Jest określone minimum edukacyjne lub zawodowe. Dodatkowo w tym wątku wspominane 1500 100 900 razy. Pozdrawiam.
Joanna30 Napisano 26 Września 2011 Zgłoś Napisano 26 Września 2011 Kryterium zawodu jest ważne dopiero wtedy, kiedy nie ma się (minimalnego) wykształcenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.