Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w ktorym momencie wyskakuje taki komunikat? bo u mnie jest chyba ok bo udalo mi sie zapisac i nie ma zadnych powiadomien

a u mnie jednak tez jest zle, bo wczesniej zle umiescilem leb w ovalach.Cos jest nie tak z tym,

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ludzzzie juz rozwikłałem zagadke :D przesuwacjei sami tym suwakiem na dole i nastawcie na 0.60. Powinno byc wtedy ok i zeby twarz nie wystawala poza wiekszy zielony owal

Napisano

Witam

Nurtuje mnie jedna sprawa. Moja mama chciała wysłać aplikacje o GC wpisując tam moją siostre(19lat) i musiałaby tez wpisać mojego ojca z którym nie ma orzeczonego rozwodu ani separacji i w najbliższym czasie sie na to nie zanosi. Nie utrzymujemy z nim żadnego kontaktu każdy zyje swoim życiem. I teraz ona go wpisuje jako męża gc zostaje wylosowana i co dalej. Bo wiadomo jest wpisany ale zielonej karty ani wyjazdu nie bierze pod uwage tak naprawde to nawet nie wie ze zostal przez mame wpisany (bo sie tym wogole nie interesuje) . Czy ta cala sytuacja bedzie miała jakies znaczenie jesli gł aplikantem jest moja mama i tylko ona i moja siostra chca wyjechac.

I dalej w jej aplikacji musi wymienić odnosnie dzieci. Mnie z racji tego ze mam ukoczone 21 lat (23l. i aplikuje sama oddzielnie) nie wpisuje?? Bo wszedzie czytam ze dot tylko dzieci ponizej 21 lat. Wiec mnie po prostu nie wpisuje z zadnej rubryce??

Wiem ze zagmatwalam to wszystko taka ma natura.

dzieki za odp..

Napisano

jest maly problem,wpisze Twoja mama meza ale skad wezmie zdjecieTwojeg Ojca z ostatniego okresu czasu ,wiesz o tym ze zdjecie ma miec odpowiednie wymiary?

tez jest napisane ze obojetnie czy jedzie dziecko-maz-zona to nalezy takie osoby wpisac w zgloszeniu a jak przyjda papiery to wtedy sie wypelnia te dane osob ktore beda leciec i tyle..

Napisano

Witam

Nurtuje mnie jedna sprawa. Moja mama chciała wysłać aplikacje o GC wpisując tam moją siostre(19lat) i musiałaby tez wpisać mojego ojca z którym nie ma orzeczonego rozwodu ani separacji i w najbliższym czasie sie na to nie zanosi. Nie utrzymujemy z nim żadnego kontaktu każdy zyje swoim życiem.

Wiem ze zagmatwalam to wszystko taka ma natura.

dzieki za odp..

Cytat z instrukcji ( czas szukania informacji 15sec) : "On your entry, you must list your spouse (husband or wife), and all unmarried children under 21 years of age, regardless of whether or not they are living with the petitioner or intend to accompany or follow to join the petitioner should the petitioner immigrate to the United States, with the exception of children who are already U.S. citizens or Legal Permanent Residents. A spouse or child who is already a U.S. citizen or a Lawful Permanent Resident will not require or be issued a DV visa. However, you should include all family members in your registration and photos of each family member who will apply for a DV visa. Group or family photographs will not be accepted; there must be a separate photograph for each family member. Failure to enter the correct photograph of each individual into the E-DV system may result in disqualification of the principal applicant and refusal of all visas associated with the case at the time of the visa interview."

Dodatkowo: "SPOUSE INFORMATION – Name, Date of Birth, Gender, City/Town of Birth, Country of Birth, and Photograph. Failure to list your eligible spouse will result in disqualification of the principal applicant and refusal of all visas in the case at the time of the visa interview. You must list your spouse here even if you plan to be divorced before you apply for a visa."

Oraz co ważne: "The fact that you have listed family members on your entry does not mean that they must travel with you. They may choose to remain behind. However, if you include an eligible dependent on your visa application forms that you failed to include on your original entry, your case will be disqualified. This only applies to those who were family members at the time the original application was submitted, not those acquired at a later date. Your spouse may still submit a separate entry, even though he or she is listed on your entry, as long as both entries include details on all dependents in your family."

Napisano

ludzzzie juz rozwikłałem zagadke :D przesuwacjei sami tym suwakiem na dole i nastawcie na 0.60. Powinno byc wtedy ok i zeby twarz nie wystawala poza wiekszy zielony owal

Moja twarz nie wystaje poza wiekszy zielony owal i niestety nie jestem w stanie tego zapisac, caly czas wyskakuje mi informacja, ze moja glowa jest za duza. Probowalam tez ze zdjeciem mojego syna i jest dokladnie to samo. Suwak na dole moge ustawic na min. 0.66...

Mam nadzieje, ze nie wyrzucilam pieniedzy w bloto u fotografa, chociaz niby parametry sie zgadzaja...

Napisano

Witam,chce starac sie o wize turystyczna w najblizyszm czasie ale myslalam tez o wzieciu udzialu w losowaniu GC w loterii wizowej.Czy to sie na wzajem nie wyklucza?Bede wdzieczna za odp:) :P

Napisano

juz byly takie pytania w sprawie wizy turystycznej

dopuki nie bedziesz miec zakazu wjazdu,zakazu starania sie o wizy to mozesz isc po wize turystyczna i nie ma to zadnego wplywu

Napisano

Witam,chce starac sie o wize turystyczna w najblizyszm czasie ale myslalam tez o wzieciu udzialu w losowaniu GC w loterii wizowej.Czy to sie na wzajem nie wyklucza?Bede wdzieczna za odp:) :P

Nie, jedno drugiego nie wyklucza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...