Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tansze sa badania medyczne wiec mozna takie cos wziasc pod uwage jak rozmowa w Polsce-Warszawa

no to Twoja mama bedzie musiala Ci szybko odeslac papiery do Irlandii, bo czym pozniej to zrobi tym gorzej bedzie dla Ciebie ..wez takie cos pod uwage ..

atk urodzenia-malzenstwa bedzie potrzebny ale takie akty moze Ci ktos wziasc z USC w Polsce nie tylko ktos z rodziny ale musi miec czasami stosowane upowaznienie..zadzwonisz do USC to sie dowiesz jak kto dobrze zrobic..ja np komus w moim miescie moge takie cos wykonac majac stosowne upowaznienie lub tez brak tego w nie ktorych sprawach :)

na forum masz w dziale emigracja jak sie wyrabia takie zaswiadczenie po za Polska,wybiera sie dany kraj z linku co podalem .

http://forum.usa.info.pl/topic/16279-swiadectow-o-niekaralnosci-z-innego-kraju-niz-polska/

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ja zapytam z ciekawości, czy jest możliwość wcześniejszego założenia rachunku bankowego w USA jeszcze przed przyjazdem i przelanie na niego pieniędzy z Polski? Bo nie chciałbym upoważniać nikogo z rodziny do rachunku bankowego w Polsce. Oczywiscie pytanie teoretyczne

Napisano

Czyli co? Trzeba wziac w kieszen? Ile mozna max przywieźć 10 tys USD? A potem po zalozeniu konta przyjechac na chwile do Polski i przelac reszte, lub przez internet jezeli ma sie dostep internetowy do konta.

Napisano

Dostęp internetowy do konta to chyba teraz standard, więc nie sądzę, żebyś miał problem z przelaniem sobie pieniędzy z konta w Polsce na konto w USA, kiedy już takowe otworzysz.

Napisano

A czy jest jakiś okres po otrzymaniu GC w ktorym nie można opuścić terytorium USA przez jakiś czas, czy może się mylę? Bo słyszałem coś tylko nie wiem czy to tego dotyczy. No np. jeżeli musiałbym zaraz na poczatku jeszcze przyleciec do Polski na chwile, załatwić pare spraw, m.in. sprawe pieniedzy na koncie itd. Czy można np. za tydzien - dwa wyjechać na chwile, czy trzeba jakiś okres tam być?

Napisano

marko aby ten 1-2 tyg nie zrobilo sie sie pare miesiecy ;)

jesli wyjdziesz bez GC w reku to mozesz wyjechac poniewaz dostajesz na granicy pieczatke i ona jest jak GC ale jak bedziesz wracac bez GC w reku mozesz byc dluzej sprawdzany ,,od tyle

a GC to gdzie ma przyjsc jak Cie nie bedzie w tym czasie w USA??tak sie pytam na przyszlosc

co do wwozu wiele razy tez bylo pisane ze mozesz miec max 10.000 usd ale powyzej tez kwoty nalezy takie cos zglosic na granicy i wypelnic druk ..bedziesz miec z Polski jakis kwit ze masz to z konta,z kantoru itd

to samo jak opuszcza sie teren Polski lotem bezposrednim lub tez z przesiadka na terenie Unii musisz zglosic taki fakt ,,to bedzie kwota pewna w euro

znajdziesz na www jaki to limit jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...