Skocz do zawartości

Emigracja Na Stałe Do Usa

Grzesiek-1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mniejsza co kto komu mówi , i tak w USA jest lepiej niz w Polsce :) dla mnie USA to marzenie juz od dziecka , co z tego ze mogłbym za kasa jechac do Anglii , Niemiec albo Irlandi, skoro tam mi sie nie podoba ? USA to kraj w którym chciałbym mieszkac , nawet patrząc na nieciekawą sytuacje gospodarcza. Myślę , ze prędzej czy pozniej USA z tego wyjdzie .... ;)

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

o soccer zapomnij. NIc kompletnie ci to nie da, jeśli chodzi o emigracje. Mozesz i zdobyc mistrzostwo Polski juniorów, seniorów itp a i tak nic kompletnie ci to nie pomoze. Nie tędy droga. Sam jestem trenerem tutaj ale jest to tylko dodatkowe zrodlo pieniedzy, bo zeby sie z tego utrzymac musialbys miec olbrzymie szczescie zeby zalapac sie na full time coaching, a i tak nie wiem czy dalbys rade z tego jakos fajnie zyc. Jako pasja, miłość - owszem bardzo fajna sprawa. To takie moje 3 zdania. Jesli emigracja legalna to tak jak napisali koledzy powyżej to tylko poprzez loterie, jesli slub nie wchodzi w gre.

Napisano

Witam jestem 24 letnim mezczyzna ktory za miesiac skonczy kierunek politologia.Moja pasja jest pilka nozna posiadam dyplom instruktora sportu oraz licencje trenera pilki noznej.Moim marzeniem jest emigracja do USA, ucze sie pilnie jezyka angielskiego choc na ta chwile nie wyszedlem jeszcze poza podstawy.Pisze poniewaz chcialbym uzyskac odpowiedz na nurtujace mnie pytanie w ktorym kierunku podazyc i co zrobic aby emigracja do USA nastapila w jak najkrotszym terminie ?

czyżby to decyzja podjęta pod wpływem chwili ?....

przemyslales? moze najpiew poznaj kraj.

dobrą opcją poznania usa jest internship...poczytaj w necie jest duzo info na ten temat

to taki mocno rozszezony work and travel do roku, a kto wie moze nawet wiecej:)

a jesli Ci się spieszy to wg mnie najszybsza opcja to slub z amerykanska niewiasta.

Napisano

czyżby to decyzja podjęta pod wpływem chwili ?....

przemyslales?

dobrą opcją poznania usa jest internship...poczytaj w necie jest duzo info na ten temat

to taki mocno rozszezony work and travel do roku, a kto wie moze nawet wiecej:)

wg mnie najszybsza opcja to slub z amerykanska niewiasta.

O czym Ty piszesz . Tu chodzi o wizę imigracyjną

Napisano

Człowiek pisze w temacie ,że chciałby wyjechać na pobyt stały do USA . Tu zamieszkać i pracować .I pyta jak to zrobić. Tak ? Więc wysyłanie go na różnego rodzaju wycieczki turystyczne typu w&t jest chyba pomyłką a nie odpowiedzią na jego problem.

To tak jakby ktoś napisał ogłoszenie ,że kupi samochód a w ktoś wysłałby mu ofertę sprzedaży telewizora.

Napisano

zeby kraj poznac to taki wyjazd jest w sam raz :)

tzn work i travel,intership itd

oczywiscie ze pytanie jest o pobyt staly ale jak nie ma innych wyjsc to sie szuka czegos innego

jak mozna poznac jakas kobiete-dziewczyne z obywatelstwem,,przez takie wyjazdy cos moze wyjsc

a jesli grzesiek chce jechac odrazu z taka wiza i tak tylko widzi to faktycznie pisanie o innych wizach moze byc nie na miejscu

ale z 2 strony ,sa tacy ze tak jada i na miejscu wtedy patrza jakie sa mozliwosci..

Napisano

zeby kraj poznac to taki wyjazd jest w sam raz :)

tzn work i travel,intership itd

oczywiscie ze pytanie jest o pobyt staly ale jak nie ma innych wyjsc to sie szuka czegos innego

jak mozna poznac jakas kobiete-dziewczyne z obywatelstwem,,przez takie wyjazdy cos moze wyjsc

a jesli grzesiek chce jechac odrazu z taka wiza i tak tylko widzi to faktycznie pisanie o innych wizach moze byc nie na miejscu

ale z 2 strony ,sa tacy ze tak jada i na miejscu wtedy patrza jakie sa mozliwosci..

pacio a dobrze Cie rodzina przyjela,byles w USA wiec mozesz widziec pewne sprawy inaczej niz osoba co nie byla ..bo mozna pisac jak kto fajnie jest i super

Czy Grzesiek w swym temacie pytał jak poznać USA ? Pytał jak skutecznie i szybko wyemigrować do USA a nie zwiedzać . Work & travel,intership to nie ta droga.

Napisano
a jesli Ci się spieszy to wg mnie najszybsza opcja to slub z amerykanska niewiasta.

I pamietaj ze niewiasta tylko bo jako politolog przyszloby ci do glowy byc "homo" to i tak nie pomoze bo prawo imigracyjne nie uznaje takich zwiazkow, wiec sciagniecie cie tu nie bedzie mozliwe

Napisano

darek masz racje ze o to sie pytal ale jak widac ze bez loterii czy tez malzenstwa to nic za duzo nie wyjdzie..

wiec mozna cos innego mu podsunac -zaoferowac i jesli bedzie chcial to poszuka cos wiecej na forum..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...