Skocz do zawartości

Tanie Bilety Do Nowego Jorku Lato 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

początkowo pewnie mieli bilety też w okresie zimowym ale później po przerwie w roku 2011 latali od początku czerwca do końca września .Leciałem w lipcu i sierpniu tymi liniami.

Napisano

Czasu na przesiadkę w Lizbonie masz więcej, niż wystarczający.

Ja raz miałam w Monachium 40 minut i zdążyłam, a nie gnałam przez terminal, jak szalona ;)

Obejrzyj sobie plan lotniska, zorientuj się, gdzie będziesz lądować i skąd startować (czy to ten sam terminal, czy inny) i wtedy podejmij decyzję, czy kupować ten bilet.

Ja bym brała :) Czasu na przesiadkę masz naprawdę dużo.

Napisano

A jak jest z kartą pokładową ?? Raz odprawiam sie w WAW i potem wysiadam na lotnisku przesiadkowym i nie wychodze z lotniska, nie biore bagaży tylko ide dalej szukac swojego ewentualnie terminala i gate a jak z odprawą w tej sytuacji? Czy już w Warszawie dostaje 2 bilety i tylko jest kwestia odnalezienia swojego wyjscia??

Napisano

bierzesz aby bagaz podreczny i idziesz do kolejnego samolotu-gate :)-wyjscia

dostaniesz juz w Warszawie karty pokladowe na kolejny lot z Lizbony do USA..

TPA sa w sojuszu Star Alliance-tam sa Lufthansa,LOT,Air Canada ....wrazie jakis problemow w USA mozesz wrocic np Lufthansa do domu ;)

Napisano

Jakie problemy masz na mysli ? Bo narazie najwiekszym problemem jest dla mnie opóźnienie samolotu i nie zdążenie na nastepny, choc z tego co czytam to raczej się nie zdarza.... A jak juz to chyba nie zostaje sie na "lodzie" tylko zorganizują jakis nastepny lot . Najgorsze ze własnie w tym momencie napewno bedzie przydatna znajomosc jezyka. Troche czasu zostało wprawdzie na jakies podszlifowanie go ;) A tak wogóle dzieki za wszelkie wpisy, przy waszej pomocy i czytaniu po innych forach troche rozjasniła mi sie sprawa tych przesiadek :) Dziwi mnie tylko fakt ze skoro dostane bilet w Warszawie to juz z miejscem w samolocie ?? No ale pewnie tak skoro wszyscy tak dostają ,bo wkoncu to nie chyba tanie linie ze siadamy gdzie kto chce :)

A jeszcze powróce do ceny biletu w Iceland Express w jakich granicach mozna było u nich kupic w tym roku na wakacjach? Chciałam porównac czy oferta która znalazłam jest korzystna w porównaniu do tamtych linii

Napisano

Oczywiście że nie zdążenie na następny samolot się zdarza. Tyle że jeżeli masz wszystko na jednej rezerwacji w takiej sytuacji automatycznie CIe przebukują na następny dostępny lot. Rok temu wracałem w okolicy świąt z Cinci do Warszawy, dotarłem do Paryża i nastepny dostępny lot był za dwa dni przez Pragę... Bagaż doleciał po 10 dniach.

Boarding pass w WAW dostaniesz z miejscami od razu - z reguły te miejsca możesz wybrać znacznie wcześniej na stronie linii - co jest dobrą praktyką - inaczej skończysz na środkowym siedzieniu w 3 miejscowym rzędzie w 767 na przykład...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...