Skocz do zawartości

Uwaga Na Fałszywe Emaile Od Wp.pl

MODECOM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam dzisiaj otrzymałem email od wirtualnej polski wp.pl (tzw. mailing) z reklamą , reklama była na temat zielonej karty na rok 2012

jak wszyscy wiemy aplikacji składać już nie można , w w/w reklamie jest informacja że można składać aplikacje co jest nie prawdą .oferują pomoc itp , radze uważać na tego typu maile.

ja nawet nie wszedlem na ich strone bo kto wie co moze sie tam kryc jakis wirus albo cos., ostroznosci nigdy za wiele

logo firmy to napis USAGC na tle flagi stanow zjednoczonych

napiszcie czy tez dostaliscie takiego maila od www.wp.pl

pozdrawiam

Napisano

Nie sądze żeby redakcja wp takie rzeczy rozsyłała. Naprawdę musieli by być totalnymi idiotami żeby samemu stwarzać problemy. Myślę że spamer próbuje naciągać podszywając się pod wp.

Napisano

witam , dostałem emaila drugi raz strona na jaka kaza wejsc to www.usagc.org a email z ktorego byl wysylany email to jest oficjalny adres wp czyli wp@wp.pl

sly6 tak email jest po polsku

strona do zludzenia przypomina oficjalna strone

radze uwazac

pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
Napisano

tak, to prawda: USAGC (to jest tylko jedna z nazw, pod którą się kryje ta "firma") jest oszustem i wyciąga od ludzi pieniądze za nieistniejące usługi (o zieloną kartę należy się ubiegać tylko poprzez oficjalną stronę rządową; na dodatek aplikacja jest bezpłatna!). Jeśli się zarejestrujesz na ich stronie, zadzwonią do ciebie i będą próbowali wyciągnąć numer karty, żebyś dokonał płatności za ich "usługi". Stosują przy tym bardzo silną perswazję, w zasadzie pranie mózgu. Ja dałam się oszukać i teraz mogę tylko płakać za straconymi pieniędzmi. Dużo informacji na ich temat znajdziecie między innymi na tej stronie http://www.cybercrimeops.com/forums/showthread.php?t=19693

• 10 miesięcy później...
Napisano

Ja dzisiaj dostałam takiego maila od wp i oczywiście dla wp usługę rozesłania tego maila zleciła firma usagc.org :ph34r:

Wyobraźcie sobie, że wp to nie jedyny portal, który rozsyła tego typu maile, ale inne poważne portale też i to na całym świecie.

Tutaj macie choćby pytanie użytkownika portalu yahoo. Miałam maila w yahoo i też dostawałam maile od nich :blink:

http://answers.yahoo...11152229AAI0pnK

Pomyślcie sobie, ilu ludzi oni naciągnęli, że stać ich na wykupywanie "reklam-spamu" w poważnych portalach internetowych na całym świecie. Ja się zastanawiam tylko nad tym, dlaczego nikt jeszcze nie ukrócił ich przestępczego procederu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...