Jules Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Witam. Mam 17 lat, od dwóch lat mieszkam z mamą i siotrą w UK. Jesteśmy pełnoprawnymi rezydentami UK. Od kilku lat college do którego uczęszczam organizuje wycieczki do USA -New York. W tym roku wyjazd wypada w lutym. Ja cała w skowronkach poszłam i zapłaciłam. Dałam pani w okienku skan swojego paszportu i odeszłam. Wszystko mamy zaplanowane a mnie nagle olśniło, czy przypadkiem nie potrzebuję wizy? I teraz pytanie do was kochani, czy ja potrzebuję wizy? Jestem tym rezydentem płacimy podatki, jadę z collegu, razem z opiekunami i innymi studentami. Wyjazd organizowany jest na 1 tydzień. Prosze o pomoc.
Joanna30 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Jeśli masz polski paszport to jak najbardziej potrzebujesz wizy.
Jules Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Tak paszport mam polski. Czyli czeka mnie wizyta w ambasadzie USA w Londynie, tak? Mam takie pytanie: jakich dokumentów oprócz paszportu potrzebuję i czy do lutego bym się z tym wszystkim uwinęła?
kzielu Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Nie wiem jak jest w Londynie, ale w WAW wiza to ~tydzień. Oprócz paszportu potrzebujesz dokumentów udowaniających związki z krajem, jakiś glejt w kwestii tej wycieczki też się przyda.
Jules Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Czy mogą być kwity z potwierdzeniem wpłaty i logiem collegu. A dokumenty udowadniające związek z krajem to? Przepraszam, że takie głupie pytania, ale chciałabym mieć wszystko na 100% z dokumentów.
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 tutaj nie raz sie mowi ze amerykanie nie znaja sie na przepisach imigracyjnych a tutaj w szkole nie powiedzieli ze bedzie potrzebna wiza no ale ludzie sa tylko ludzmi zwiazki z krajem to ze sie uczysz a wiec bierzesz papier ze szkoly,ze np placisz podatki to jakies kwity na to.. poszukaj na forum tematu o rozmowie po wize w Londynie oraz zobacz strone Ambasady USA w Londynie http://london.usembassy.gov/visas.html
Jules Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Wyspiarze juz tak mają . Dzięki bardzo za pomoc.
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Nie sadze ze Oni tak maja jakby tak sie spytac kogos z innych krajow to by sadzil ze Polacy moga latac bez wizy
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Jules tutaj masz troche o samej rozmowie i pare innych spraw http://forum.usa.info.pl/topic/18638-wiza-b2-w-konsulacie-w-londynie/
Jules Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Dziękuje Sly, właśnie skończyłam sobie czytać ten temat. I w tym momencie, nie wiem czy nie wycofać się z tej wycieczki. Bo coś mi się wydaję, że zanim dojdzie do spotkania to już będzie po ''ptokach''. A jeszcze się okaże, że nie dostane... Zresztą mój błąd, bo za późno się obudziłam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.