Skocz do zawartości

Wyjazd Z Uk Do Usa Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam 17 lat, od dwóch lat mieszkam z mamą i siotrą w UK. Jesteśmy pełnoprawnymi rezydentami UK. Od kilku lat college do którego uczęszczam organizuje wycieczki do USA -New York. W tym roku wyjazd wypada w lutym. Ja cała w skowronkach poszłam i zapłaciłam. Dałam pani w okienku skan swojego paszportu i odeszłam. Wszystko mamy zaplanowane a mnie nagle olśniło, czy przypadkiem nie potrzebuję wizy? I teraz pytanie do was kochani, czy ja potrzebuję wizy? Jestem tym rezydentem płacimy podatki, jadę z collegu, razem z opiekunami i innymi studentami. Wyjazd organizowany jest na 1 tydzień.

Prosze o pomoc.

Napisano

Tak paszport mam polski. Czyli czeka mnie wizyta w ambasadzie USA w Londynie, tak?

Mam takie pytanie: jakich dokumentów oprócz paszportu potrzebuję i czy do lutego bym się z tym wszystkim uwinęła?

Napisano

Nie wiem jak jest w Londynie, ale w WAW wiza to ~tydzień. Oprócz paszportu potrzebujesz dokumentów udowaniających związki z krajem, jakiś glejt w kwestii tej wycieczki też się przyda.

Napisano

Czy mogą być kwity z potwierdzeniem wpłaty i logiem collegu. A dokumenty udowadniające związek z krajem to? Przepraszam, że takie głupie pytania, ale chciałabym mieć wszystko na 100% z dokumentów.

Napisano

tutaj nie raz sie mowi ze amerykanie nie znaja sie na przepisach imigracyjnych a tutaj w szkole nie powiedzieli ze bedzie potrzebna wiza no ale ludzie sa tylko ludzmi ;)

zwiazki z krajem to ze sie uczysz a wiec bierzesz papier ze szkoly,ze np placisz podatki to jakies kwity na to..

poszukaj na forum tematu o rozmowie po wize w Londynie

oraz zobacz strone Ambasady USA w Londynie

http://london.usembassy.gov/visas.html

Napisano

Dziękuje Sly, właśnie skończyłam sobie czytać ten temat.

I w tym momencie, nie wiem czy nie wycofać się z tej wycieczki. Bo coś mi się wydaję, że zanim dojdzie do spotkania to już będzie po ''ptokach''. A jeszcze się okaże, że nie dostane... Zresztą mój błąd, bo za późno się obudziłam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...