sly6 Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 pacio a majac oferte pracy to SSN dostaniesz z Polski ? moze zacznijmy od poczatku-czy masz oferte pracy tez nie to w zaleznosci na jakiej opcji lecisz z work i travel po przylocie z wiza J-1 idziesz po numer SSN i wtedy liczy sie to ze masz prawo do pracy i jestes legalnie.. nie polecam szukac pracy bez numeru SSN ... a dlaczego obawiasz sie o prace w Chicago?czyzbys nie mogl prawie kazdej pracy przyjac?zawsze sie cos znajdzie co do Sponsorship to w biurze Ci powiedza co musisz miec aby papiery na rozmowie nie byly odrzucone i tyle,,zastosuj sie do tego widze ze nalezy miec list od rodziny-znajomych
pacio177 Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 tzn prace w Chicago to wiem ze znajde.Nie wiem tylko czy przez program w&t cos bedzie w ofertach(pytałem kilku firm i powiedzieli ze trza czekac) , dlatego własnie chciałbym jechac i znalezc sam tam prace stad pomysł na "sponsorship". Moze niejasno sie wyraziłem we wczesniejszym watku jesli chodzi o graniczenie z cudem - chodziło mi o oferty firm z w&t
sly6 Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 tak jak pisza firmy,nalezy czekac a jak nie to masz ta opcje co juz napisales i tak polecisz
adam2008 Napisano 26 Października 2011 Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Hej Przez jakie biuro jedziesz pacio ?? Odezwij sie na gg 5372938 to pogadamy
pacio177 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 no to pojechane na sponsorship.Nowe zasady weszły http://www.jobster.pl/news/216_kto-moze-jechac-work-and-travel
sly6 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 jeszcze nic nie pisze na stronie Ambasady USA ale widac ze duze sa zmiany ,do tego co bylo .
kasia5 Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Planuję jechac na w&t do usa w tym roku (po raz pierwszy) jakie biuro polecicie? Zastanawiam sie nad CCUSA albo Almatur, słyszeliście coś o tych biurach?
2witchy Napisano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2011 Hej wszystkim... Wybieram się w tym roku na worka i też chciałam na Alaskę, ale chyba przepisy się zmieniają i nie będzie można już pracować w przetwórstwie ryb, więc chyba Alaska odpada całkowicie, no bo co innego tam robic? Znalazłam coś takiego w necie: http://www.facebook.com/notes/amertravelpl/update-regarding-proposed-regulations-of-summer-wt-program-recently-introduced-b/208713242536918
kudłata Napisano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2011 Hej w końcu Departament jeszcze nie podjął ostatecznej decyzji.. Ja ok 3 tygodnie temu zdecydowałam się na wyjazd na Alaskę i też od początku grudnia oszczędzam :D Póki nie dostane informacji o zaprzestaniu wyjazdów do przetwórni ryb na pewno nie rezygnuję. Moi znajomi byli w tym roku i 2 lata temu. Ja sama byłam w ostatnie wakacje na CA i spotkałam Polaków, którzy skończyli pracę na Alasce i... polecają Zwiedzili naprawdę DUŻO i zabrali ze sobą po 5-6 tys $$$ do PL :]
becia007_89 Napisano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2011 hej, ja juz czwarty raz będę jechać na Alaskę do przetwórni ryb, nie wiem kto naopowiadał takich bzdur, ale nic sie nie zmienia co do pracy w przetwórni! ja jeżdżę z The Best Waya (biuro w Poznaniu) i szczerze polecam! Pełen profesjonalizm i bardzo mily kontakt. Nie zawiodłam się ani raz, a to że jade kolejny raz świadczy samo za siebie. W Alasce można się zakochać, jest niesamowitym miejscem, więc na prawdę polecam Hej w końcu Departament jeszcze nie podjął ostatecznej decyzji.. Ja ok 3 tygodnie temu zdecydowałam się na wyjazd na Alaskę i też od początku grudnia oszczędzam :D Póki nie dostane informacji o zaprzestaniu wyjazdów do przetwórni ryb na pewno nie rezygnuję. Moi znajomi byli w tym roku i 2 lata temu. Ja sama byłam w ostatnie wakacje na CA i spotkałam Polaków, którzy skończyli pracę na Alasce i... polecają Zwiedzili naprawdę DUŻO i zabrali ze sobą po 5-6 tys $$$ do PL :] Do jakiej przetwórni lecisz?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.