Skocz do zawartości

Work & Travel Usa 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pacio a majac oferte pracy to SSN dostaniesz z Polski ? :)

moze zacznijmy od poczatku-czy masz oferte pracy tez nie to w zaleznosci na jakiej opcji lecisz z work i travel po przylocie z wiza J-1 idziesz po numer SSN i wtedy liczy sie to ze masz prawo do pracy i jestes legalnie..

nie polecam szukac pracy bez numeru SSN ...

a dlaczego obawiasz sie o prace w Chicago?czyzbys nie mogl prawie kazdej pracy przyjac?zawsze sie cos znajdzie :)

co do Sponsorship to w biurze Ci powiedza co musisz miec aby papiery na rozmowie nie byly odrzucone i tyle,,zastosuj sie do tego

widze ze nalezy miec list od rodziny-znajomych :)

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tzn prace w Chicago to wiem ze znajde.Nie wiem tylko czy przez program w&t cos bedzie w ofertach(pytałem kilku firm i powiedzieli ze trza czekac) , dlatego własnie chciałbym jechac i znalezc sam tam prace :) stad pomysł na "sponsorship". Moze niejasno sie wyraziłem we wczesniejszym watku jesli chodzi o graniczenie z cudem - chodziło mi o oferty firm z w&t :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Hej wszystkim...

Wybieram się w tym roku na worka i też chciałam na Alaskę, ale chyba przepisy się zmieniają i nie będzie można już pracować w przetwórstwie ryb, więc chyba Alaska odpada całkowicie, no bo co innego tam robic? :(

Znalazłam coś takiego w necie:

http://www.facebook.com/notes/amertravelpl/update-regarding-proposed-regulations-of-summer-wt-program-recently-introduced-b/208713242536918

• 3 tygodnie później...
Napisano

Hej w końcu Departament jeszcze nie podjął ostatecznej decyzji..

Ja ok 3 tygodnie temu zdecydowałam się na wyjazd na Alaskę i też od początku grudnia oszczędzam :D :D

Póki nie dostane informacji o zaprzestaniu wyjazdów do przetwórni ryb na pewno nie rezygnuję. Moi znajomi byli w tym roku i 2 lata temu. Ja sama byłam w ostatnie wakacje na CA i spotkałam Polaków, którzy skończyli pracę na Alasce i... polecają :D Zwiedzili naprawdę DUŻO i zabrali ze sobą po 5-6 tys $$$ do PL :]

Napisano

hej, ja juz czwarty raz będę jechać na Alaskę do przetwórni ryb, nie wiem kto naopowiadał takich bzdur, ale nic sie nie zmienia co do pracy w przetwórni! ja jeżdżę z The Best Waya (biuro w Poznaniu) i szczerze polecam! Pełen profesjonalizm i bardzo mily kontakt. Nie zawiodłam się ani raz, a to że jade kolejny raz świadczy samo za siebie. W Alasce można się zakochać, jest niesamowitym miejscem, więc na prawdę polecam :)

Hej w końcu Departament jeszcze nie podjął ostatecznej decyzji..

Ja ok 3 tygodnie temu zdecydowałam się na wyjazd na Alaskę i też od początku grudnia oszczędzam :D :D

Póki nie dostane informacji o zaprzestaniu wyjazdów do przetwórni ryb na pewno nie rezygnuję. Moi znajomi byli w tym roku i 2 lata temu. Ja sama byłam w ostatnie wakacje na CA i spotkałam Polaków, którzy skończyli pracę na Alasce i... polecają :D Zwiedzili naprawdę DUŻO i zabrali ze sobą po 5-6 tys $$$ do PL :]

Do jakiej przetwórni lecisz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...