MiWe Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 Hej! W zeszłym roku pojechałam do Stanów korzystając z programu Work&Travel, uzyskałam SSN i wróciłam do Polski po 2,5 miesiącach. W tym roku chciałabym pojechać do Stanów raz jeszcze, ale problemem jest to, że w międzyczasie skończyłam już studia magisterskie i z tego, co wyczytałam, program Work&Travel już mnie nie obejmie. Szukam opcji pobytu w konkretnym miejscu, bo mieszkanie w Stanach ma mój kolega. Jakie mam możliwości starania się o wizę w ramach innych programów? Moglibyście polecić któryś z nich? Ewentualnie, jeżeli nie ma tego typu możliwości, to czy wiecie, czy w ramach wizy turystycznej można podejmować np. niepłatne praktyki lub wolontariat? Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam
rynr Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 nie jestem specjalistą, ale w ramach wizy turystycznej nie da rady. Są firmy w Polsce, które oprócz W&T organizują program Internship - w sam raz na wyjazd po studiach.
ilya_ Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 tak wlasnie program internship bylby idealny wrzuc na google.
sly6 Napisano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2012 na wolontariat jest wiza B1 ,,ta wiza jest dla takich osob jak TY .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.