magda87 Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2012 Chcialabym wyjechac w tym roku jako Au pair. W 2005 r dostalam promese wizowa na rok, bylam w Stanach dwa razy.Za kazdym razem wracalam w terminie. W 2007 i 2008 roku dostalam odmowy. Wiecie moze czy moge miec problemy z dostaniem J1? Spotkaliscie sie z czyms takim?
kzielu Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2012 Oczywiscie ze mozesz miec problemy - kwesta z jakiego powodu dostalas odmowy...
magda87 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Lutego 2012 Z tego powodu ze raz siedzialam tam 4 miesiace, a po drugie w czasie kiedy stralam sie o wize pierwszy raz,ktos z mojej bliskiej rodizny byl w usa-legalnie
tapeta999 Napisano 27 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2012 Po pierwsz piszesz że 4 msc... a wiza na lotnisku na ile czasu dostalaś??? A po drugie czy dalej jest tam ktoś z rodziny legalnie czy już nielegalnie???
magda87 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Lutego 2012 Oj zapomnialam dopisac. Chodzilo mi o wize turystyczna.Mialam ja na rok. Za kazdym razem jak wlatywalam do stanow wize na lotnisku wbijali mi na 6 miesiecy, wiec jak bylam tam 4 miesiace to bylam legalnie. Nie ma tam nikogo z mojej rodziny. Tzn jest ciotka ale ona od poczatku jest legalnie, o niej konsul nic nie mowil
sly6 Napisano 28 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 te odmowy za co byly?> za bylas 4 miesiace a bylo napisane we wniosku ze bedziesz np 1 miesiac.czasami takie cos bierze sie pod uwage a jesli bylo to za brak wiezow z Polska to tak bywa i wtedy pzostaje czy sie bedziesz kwalifikowac na J-1 z au pair.
Joanna30 Napisano 28 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Czyli w ciągu roku byłaś w Stanach turystycznie dwa razy po 4 miesiące? Jeśli tak, to jak na mój gust, to stwierdzili, że nie do końca są to pobyty turystyczne.
magda87 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Tak, na wizie turystycznej ktora dostalam na rok, bylam dwa razy. W lipcu 2005(do wrzesnia) i w maju 2006 do wrzesnia). We wniosku pisalam ze bede tam dwa miesiace,czyli spelnilam ten warunek za pierwszym razem.Pierwszy raz mi odmowili za brak wiezow(bylam wtedy po na pierwszym roku studiow) a drugi raz za to ktos z mojej rodziny tam byl w tym czasie kiedy sie staralam o wize(legalnie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.