Big Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 $10k na 3 tygodnie? Powiem Ci ze to naprawde nie zla suma nawet na NY. Urzednik napewno sie nie przyczepi, ale uwazaj bo mozesz od tej kwoty placic podatek, bo z tego co wiem powyzej $10 000 pobieraja cos. Tyle na to przeznaczam - jak zostanie, to OK, a jak trzeba bedzie dolozyc, to sie dolozy, co zrobic, takie zycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nigella Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wlatywałam do USA kilka razy i za każdym razem dostawałam inny zestaw pytań, ale ani razu żaden urzędnik nie dzwonił do osób, u których się zatrzymywałam - i szczerze mówiąc nie słyszałam też od znajomych, żeby coś podobnego im się przydarzyło. Ale może wśród forumowiczów jest ktoś, kto miał takie doświadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Nigella byly takie przypadki i nawet byly opisywane w gazetach ze sie dzwoni do ludzi,a jak kto jest czesto to juz inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbinio Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 rozumiem ze ten urzednik na granicy zadaje pytania po ang ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lochraven Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Chyba, że akurat trafisz na kogoś z Polski (zdarza się), no ale tak to wiadomo, że po angielsku, przecież nie po chińsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cleo1809 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 tak,po angielsku....przylecialam w niedziele i mialam zadane tylko jedno pytanie,jak dlugo chce zostac,powiedzialam ze 2 miesiace,dostalam pieczatke w paszport do wrzesnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a ta rozmowa nie jest przy tym okienku,,dzwonia jak ktos ma rozmowe w 2 pokoju -moga takie cos zrobic wiec jak ktos wlatywal i nie mial problemow na granicy to nie bedzie zadnego telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 No nic, zobaczymy jak bedzie - mam tendencje do "mienia" klopotow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Big pamietaj o pozytywnym mysleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Jestem realista. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.