neli365 Napisano 25 Października 2012 Zgłoś Napisano 25 Października 2012 Mam pytanie czy w Ds 203 part 1 pytanie odnosnie pracy w przeciągu 10 lat , to czy mam tam wpisywac Work and travel tez ? Byłam na nim 2 razy W tym samym miejscu , pracowałam w klubie golfowym-bylam tam kelnerka i czy mam wpisywac cokolwiek ze to byla student visa j1? czy po prostu w Employer (imie i nazwisko menagera) job titlle ( waitress)? I daty ? Prosze o pomoc , kogos kto sie orientuje..
Justi_87 Napisano 25 Października 2012 Zgłoś Napisano 25 Października 2012 ja wpisałam i wpisuj to, czego od ciebie wymagają. później masz kolejne pytanie o twoje wizyty w usa i tam będziesz wpisywała, że byłaś na j1
snowflake Napisano 25 Października 2012 Zgłoś Napisano 25 Października 2012 Witam wszytskich wybaczcie mi to co zaraz zrobie, juz czytalam uwagi aby nie wysylac tych samych postow w kilku tematach, ale pilnie potrzebuje Waszej pomocy, także wklejam link do tematu w ktorym zadalam nurtujace mnie pytanie http://forum.usa.info.pl/topic/21081-loteria-wizowa-dv-2014/page__st__350__gopid__162778#entry162778 Jeżeli zajdzie taka potrzeba po uzyskaniu odpowiedzi przeedytuje moj post na usmieszek lub cokolwiek, ale musialam zalinkowac temat tutaj poniewaz w tym temacie wypowiadaja sie osoby ktore proces rejestracji maja za soba, przeszly go pomyślnie i wiedza co wpisac Z gory przepraszam i prosze o szybka odpowiedz
Yakooza Napisano 25 Października 2012 Zgłoś Napisano 25 Października 2012 Witam. Czy może ktoś wybierał zaświadczenie o niekaralności w UK? z tego co czyta na stronie to trzeba za to płacić i nei bardzo wiem gdzie się udać.
jaroamg Napisano 26 Października 2012 Zgłoś Napisano 26 Października 2012 Witam Co to jest ta rejestracja TNT?
haneczka019 Napisano 26 Października 2012 Zgłoś Napisano 26 Października 2012 TNT to jest firma wykonująca usługi kurierskie. Od połowy sierpnia tego roku, paszportu z wiza nie dostarcza już pod wskazany adres DHL, tylko należy samemu wcześniej wybrać siedzibę TNT w której sami odbierzemy paszport.
jaroamg Napisano 26 Października 2012 Zgłoś Napisano 26 Października 2012 Czy wszystkich członków osobno trzeba rejestrować w TNT ? TNT to jest firma wykonująca usługi kurierskie. Od połowy sierpnia tego roku, paszportu z wiza nie dostarcza już pod wskazany adres DHL, tylko należy samemu wcześniej wybrać siedzibę TNT w której sami odbierzemy paszport. A ok Dzięki za odpowiedź..
jaroamg Napisano 26 Października 2012 Zgłoś Napisano 26 Października 2012 Czy wszystkich członków osobno trzeba rejestrować w TNT ? A ok Dzięki za odpowiedź.. Ktos napisał na forum, ze będąc na rozmowie w Ambasadzie musiał się rejestrować w TNT wraz z rodziną? O co chodzi? Czy to potrzebne?
haneczka019 Napisano 26 Października 2012 Zgłoś Napisano 26 Października 2012 hej wszystkim! jestem już po rozmowie oczywiście wszystko poszło ok:) konsul afroamerykanin tak jak u reszty całkiem spoko spytał sie czy rozmawiamy po polsku czy angielsku, więc wybraliśmy po polsku:) ale z racji tego że za dobrze nie mówił to było pół na pół, jak jedziecie z rodziną to każda osoba musi sie zarejestrować na TNT nie tylko gł. aplikant my musieliśmy na szybko to robić dla córeczki i męża. troszkę przez to sie przedłużyło o 10:00 byliśmy już po wszystkim, cała rozmowa trwała ok 10 min. Popytał nas co robimy w Polsce i co zamierzamy robić w USA, i jeszcze o pobyt w Irlandii bo byliśmy tam dwa lata, i w sumie tyle a i jeszcze do kogo jedziemy. W ogóle od nas nic nie chciał ani I-134 ani oferty pracy ani wyciągu z konta! a tacy byliśmy przygotowani na wszystko a co do zaświadczenia z IRL o niekaralność to mi przyszło po tygodniu i nic się za to nie płaci nie to co u nas za wszystko zdzierają osoba upoważniona jak wybierała za mnie to zapłaciła jeszcze 17zł za to (oprócz tego 50zł)!!!!!! Tak, oli33 o tym pisała w tym wątku kilka postów wcześniej. Tutaj jest wszystko opisane odnośnie rejestracji http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-imigracyjne.html, tu jest link do strony gdzie można dokonać rejestracji www.ustraveldocs.com/pl_pl , można też to zrobić telefonicznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.