Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tymi szczepieniami jest dość niejasna sprawa bo faktycznie w przypadku niektórych osób większość szczepień straciła ważność a wiadomo, że nie ma sposobu dokonać wymaganych szczepień w jeden dzień podczas jednej wizyty. Lekarz, u którego ja byłam wspomniał coś, że po wlocie do USA immigration skieruje mnie na brakujące szczepienia w USA oczywiście. Nie wiem na ile to jest prawda...? Zresztą doktorek był trochę szemrany i już nie jest lekarzem wyznaczonym przez ambasadę...

Ma ktoś lepsze informacje w tym temacie?

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy orientuje się ktoś ile się czeka na social security number? Dostaliśmy juz dokumenty pocztą po przekroczeniu granicy jakieś dwa tygodnie temu, że nasza sprawa imigracyjna dotycząca zielonej karty jest w trakcie realizacji. Czy social security number przychodzi oddzielnie czy jak to jest? Może ma ktoś linka gdzie to jest wyjaśnione?

Napisano

Czy orientuje się ktoś ile się czeka na social security number? Dostaliśmy juz dokumenty pocztą po przekroczeniu granicy jakieś dwa tygodnie temu, że nasza sprawa imigracyjna dotycząca zielonej karty jest w trakcie realizacji. Czy social security number przychodzi oddzielnie czy jak to jest? Może ma ktoś linka gdzie to jest wyjaśnione?

Po Social Security musicie zglosic sie do Social Security Administrations Office,wraz z pozwoleniem na prace,skladacie aplikacje i czekacie do 2 tygodni i kartki przyjda.Moja przyszla w ciagu 5 dni.

Napisano

No właśnie mnie też to nurtuje, jak długo czeka się na GC ,bo jeśli chodzi o SSN to można samemu iść do urzędu żeby szybciej dostać ale trzeba pozwolenie na prace do aplikacji ktos napisal? co to znaczy?

Napisano

Joyanna chyba z innej bajki...

Karte SS powinniscie dostac poczta jak zaznaczyliscie w odpowiednim miejscu na DS-230, jak nie przyjdzie to dopiero isc do SS office. Nie macie EADa, macie stempel w paszporcie sluzacy za tymczasowa GC.

Napisano

Z tymi szczepieniami jest dość niejasna sprawa bo faktycznie w przypadku niektórych osób większość szczepień straciła ważność a wiadomo, że nie ma sposobu dokonać wymaganych szczepień w jeden dzień podczas jednej wizyty. Lekarz, u którego ja byłam wspomniał coś, że po wlocie do USA immigration skieruje mnie na brakujące szczepienia w USA oczywiście. Nie wiem na ile to jest prawda...? Zresztą doktorek był trochę szemrany i już nie jest lekarzem wyznaczonym przez ambasadę...

Ma ktoś lepsze informacje w tym temacie?

witam cie. Ja moge ci napisac tak bo bylam dzis mimo ze bylo mi to wczoraj odradzane o pani Anny P.Furtak na wizycie wszyskiego sie dowiedziec w sprawie szczepien i wyszlo z tego ze moj maz ma sie zaszzepicc tylko na zoltaczke typ B ii na tezec z blonnica tak jak wspomnialam nie ma zadnych szczepien.z listy i mozemy sie zaszzczepic przed wizata ta ostateczna a szczepienie moze byc bapisane na kartce podbite i przyniesione dowiedzialam sie jeszcze ze jak chorowal na rozyczke ospe i odre to bfajnie byloby gdybysmy przyniesli od naszego lekarza kiedy chorowal i to wystarczy.BardZo sie ciesze z tej wizyty jestem duzo spokojniejsza nie zaluje.moich 100zlotych a pozatym pani mowla ze nie tylko my tak przyszlismy w takiej sprawie;-);-);-):-) telefon

Napisano

wiki1701 jest tak jak pisze kzielu i radze to wziasc sobie do serca :)

jak 2 tyg czekasz i nie ma SSN to idz do nablizszego biura i sie dowiedz co sie stalo i dzieje z tym numerem,pamietaj ze mogl list zaginac lub tez ...

Musisz tego dopilnowac i szukac :) czym szybciej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie.nie tak dawno pisalismy o kradziezy tozsamosci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...