mi0706 Napisano 17 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 wokoło ambasady jest mnóstwo miejsc parkingowych. Tylko przed samo ambasadą nie ma wogóle. Polecam Google Street View!
sly6 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 luska szukaj ul.Matejki i zobaczysz gdzie jest Sejm,Ambasada Kanady a gdzie Ambasada USA moze z kolo 300 m od tego miejsca
stuff1000 Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2013 A ja 4 tydzień czekam na SSN kurde biurokracja gorsza niż w Polsce. Byłem się spytać u nich w biurze to powiedzieli że trzeba czekać...
Virka Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Ja tłumaczyłam u tłumacza przysięgłego świadectwo z ostatniej ukończonej klasy mojego syna + zaświadczenie, że ukończył dwa z trzech semestrów w następnej klasie (opuściliśmy Polskę w kwietniu) - oba tłumaczenia były potrzebne w amerykańskiej szkole. Toskania dziękuję bardzo. Tak myslałam, ale wolałam się upewnić. Swoje dylpmy ukończenia studiów też przetłumaczę. Czy ktos leciał liniami KLM? Jakie odczucia? Mamy już upatrzone bilety do Stanów. Czas leci ...... wrzesień się zbliża wielkimi krokami. A tyle sopraw jeszcze trzeba pozałatwiać Pozdrawiam
Dudda Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Gratulacje dla wszystkich zwyciezcow! Ja z Zona - glowna aplikantka z nr 25 K tez dostalisme green light:-) Wstepnie mielismy jechac do Detroit, ale skoro mozna samemu wybierac gdzie sie chce zaczac to lecimy we wrzesniu do LA:) Niestety nie mamy tam ani rodziny, ani przyjaciol. Znacie moze jakies organizacje pomagajace takim jak My? Czy ktos z Was zmienial adres zaraz przed wylotem? Obowiazuje tutaj jakas procedurra?
OLUDOMI Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Witam Dostałam SNN za tydzień zaraz po przyjeździe poszłam Do social Security i za tydzień dostaliśmy numer w poniedziałek idziemy robić prawo jazdy teraz jeszcze czekamy na Zieloną kartę A ja 4 tydzień czekam na SSN kurde biurokracja gorsza niż w Polsce. Byłem się spytać u nich w biurze to powiedzieli że trzeba czekać... a byłeś w biurze z paszportem? ja byłam i dostałam za tydzień
ilya_ Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Ja z Zona - glowna aplikantka z nr 25 K tez dostalisme green light:-) gratuluje zielonego swiatelka Wstepnie mielismy jechac do Detroit, ale skoro mozna samemu wybierac gdzie sie chce zaczac to lecimy we wrzesniu do LA:) Niestety nie mamy tam ani rodziny, ani przyjaciol. Znacie moze jakies organizacje pomagajace takim jak My? hmm......LA bedzie zdecydowanie lepszym wyborem !! Znacie moze jakies organizacje pomagajace takim jak My? odradzam korzystanie z jakich kolwiek organizacji pomagajacym zielono kartkowiczom - jakis czas temu w bazarynka.com widzialem ogloszenie [nie wiem moze to bylo tylko 1, a moze pojawiaja sie caly czas ] dotyczace pomocy nowo przybylym. pomoc w znalezieniu pracy, wynajecie/kupno domu, kupno auta, pomoc w zapisaniu do szkoly.....wszystklo za KASE.....tak naprawde nie wiadomo co oni nam zaoferuja za tak kase....pewnie tez ktos chcial na poczatek wpisowe jakis przelew.....
dudek0502 Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Oludomi, to szybko SSN dostaliście, też byliśmy w biurze z paszportami zaraz po przylocie, a i tak czekaliśmy prawie trzy tygodnie. GC nie dotarły do dzisiaj.
sly6 Napisano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Virka mamy wiele postow oraz tematow o KLM,prosze zapoznaj sie dobrze z forum Dudda a jak ktos ma rodzine-znajomych to moze liczyc na pomoc to jest bledne myslenie i lepiej leciec do nikogo niz miec kogos kto moze pomoc a potem powie radz sobie sam ,nic mnie nie obchodzisz takie sa realia a jakiej pomocy potrzebujesz>w noclegu czy jak? wiele mozna sie dowiedziec na roznych forach,stronach i sa takie strony gdzie ludzie pomagaja w noclegu itp,mozna tam popisac,spytac sie nadal te zmiany obowiazuja ale jest jest ale z tym zwiazane Mozesz zmienic adres na lotnisku ale czasami GC czy SSN idzie na stary adres,pamietaj o tym
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.