Dejmos Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 Nazwisko panieńskie powinno być wpisane w pytaniu 2, natomiast pytanie 3 dotyczy nazwiska aktualnie używanego jeżeli zawiera polskie znaki (można je wpisać ręcznie). Tak mi się wydaje.
mekare Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 @Sly6 oczywiście że załączyłam swój case number, nazwisko, imię i datę urodzenia, tyko z przyczyn oczywistych nie wklejałam tego na forum. Jeśli chodzi o wymagane dane do korespondencji to pisałam już w poprzednim poście, co mi odpisali jak nie podałam wszystkich danych: "Thank you for your inquiry. When inquiring about the status of your case, you must provide your full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY). For security purposes, KCC cannot reveal any information regarding your case if you cannot provide all the required information"
Anastazja26 Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 @mekare dzieki za post! Napewno ulatwi to wiekszosci wyslanie zapytania do KCC jak i mi rowniez. Jak tylko mi odpisza dam znac! A czy komukolwiek jeszcze odpisali na emaila???
stuff1000 Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 Mam pytanie odnosnie ds-230 wypełniam part 1 wysyłam do kcc a part 2 zostawiam dla siebie??
sly6 Napisano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 mekare a czy ja Ci kaze cos pisac ze swoich danych?jedynie napisalem ze nalezalo by napisac ze podaje sie numer,swoje dane i tylko tyle np case number ale be zodawania swojego numeru ... stuff a czytales moze strone rzadowa co masz wyslac?moze od tego zacznij .. masz jedynie 2 formularza nie podpisywac .
stuff1000 Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 Witam Po sprawdzeniu na stronie dowiedziałem się że mnie wylosowano do dalszego przetwarzania i w związku z tym mam kilka pytań dotyczących formularzy... 1.Czy formularze ( łącznie z głównym na którym się sprawdzało czy wygrałeś) muszą być wydrukowane na drukarce laserowej (może być czarno biała ??), czy mogę te formularze wypełniać ręcznie czy muszą być na komputerze wypełnione ? 2. W formularzu ds-122 jest pytanie numer 7 work experience czy muszę tam coś wpisywać jeśli w pytaniu 6 podałem szkołę (spełniłem wymóg minimum 12 lat nauki) ? 3. Czy na kopercie do nich wysyłanej napisać pod adresem Case number ? 4. Czy na forum jest jakiś przykład wypełnienia tych wniosków ? 5. Czy w miejscu gdzie się szkoły wpisuje muszę podać także podstawówkę (wygląda to tak że klasy1-7 chodziłem do jednej szkoły natomiast po przeprowadzce ósmą klasę kończyłem w innej i z niej mam świadectwo u kończenia szkoły podstawowej czy wystarczy je do formularza wpisać ??) 6. Zrobiłem zdjęcia moich dzieci (mają 6 miesięcy) wiadomo jak to przy dzieciach nie są idealne czy mogą się do nich doczepić? 7.Czy dzieci muszą mieć paszporty przy wizycie u konsula? 8. Do lekarza muszę zabrać książeczkę szczepień, problem w tym że ja takowej nie posiadam (jak byłem dzieckiem byłem szczepiony), co z tym fantem zrobić ?
sly6 Napisano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 odp 2 jesli spelniasz wymogi wyksztalcenia to wtedy tam w pracy nic nie piszesz i zaznaczasz NO odp4 takiego wzoru nie ma i chyba nie bedzie bo kazda sytuacja jest inna i nalezalo by miec pare wnioskow na rodzine,z adresem lub tez bez adresu wpisanego bo juz sa male klopoty przy ds 160 na wizie turystyczna jak ludzie zle to odczytuja.. odp 6 musza spelniac wymogi zdjecia ,,co do wymiarow ,,na tym sie skup odp7 One musza miec paszporty juz na samych badaniach medycznych a tym bardziej na rozmowie u Konsula i tutaj musisz wybrac taki moment na wyrobienie abys mial czas na wylot i na rozmowe ,bo jak wiesz paszporty teraz dla malych dzieci sa wazne 1 rok odp8 odszukac taka ksiazeczke zdrowia ,sa sposoby na to ,,jesli nikt jej nie zniszczyl .a jak nie to czeka sie seria szczepien .i za to zaplacisz dodatkowo
Martin23 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Z tego co tu na forum czytam to sporo wnioskow zostanie odrzuconych jak ktos nie daje rady wypelnic tych formularzy to jak oni chca tam zyc w USA?
oli33 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 może to komuś pomoże http://loteria-wizowa.pl/ a życie w usa nie polega tylko na wypełnianiu papierów więc skąd takie wnioski że sobie ktoś nie poradzi!
Martin23 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 może to komuś pomoże http://loteria-wizowa.pl/ a życie w usa nie polega tylko na wypełnianiu papierów więc skąd takie wnioski że sobie ktoś nie poradzi! może to komuś pomoże http://loteria-wizowa.pl/ a życie w usa nie polega tylko na wypełnianiu papierów więc skąd takie wnioski że sobie ktoś nie poradzi! Ale to sa proste formularze a jak sobie poradza dac dzieci do szkoly w USA albo podanie o prace to nie Polska. No chyba ze chlop budowa a zona sprzatanie to wole Polske jak mam tam ... na budowie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.