stuff1000 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Mam pytanie czy szkoły mogę sobie w goglach przetłumaczyć i wpisać, tak samo i wykonywany zawód, czy na ich stronach szukać jakiegoś odpowiednika?? I jeszcze jedno pytanie czy jak idę na wizytę do konsula to muszę mieć przetłumaczone wszystkie dokumenty dotyczące szkół,pracy świadectwo niekaralności, odpisy aktu urodzenia i małżeństwa na język angielski??
sly6 Napisano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 jak bedziesz tlumaczyc przez google to wyjda nie zle jaja chyba ze znasz dobrze jezyk aby zobaczyc jak kto wyjdzie szukaj lepiej po stronach tutaj jest cos nalezy odeslac do KCC ,co sie podpisuje a co nie http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/processing_dv.html a na rozmowe bierzesz takie cos ,,tlumaczysz wtedy kiedy http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html
stuff1000 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Czyli wszystkie swiadectwa mogą byc po polsku
oli33 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 ile czekaliście na odpowiedź od KCC na e-mail?
stuff1000 Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 Przed chwilą odebrałem zdjęcia od fotografa, przyciął je na 49,5 mm absurd jakiś jutro muszę reklamować...
terrorystka Napisano 28 Maja 2012 Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 damn, mnie też tak fotograf załatwił, zapewniona, że są idealne pobiegłam od razu na pocztę z kompletem dokumentów, później w domu sprawdziłam że są za małe :/ czekam teraz na odp z KCC czy dostali dokumenty i czy je zaakceptują. cudownie.
Anastazja26 Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 czekam teraz na odp z KCC czy dostali dokumenty i czy je zaakceptują. A Ty w swoim emailu zapytalas nie tylko czy dokumenty doszly ale takze czy wszystko jest wporzadku z nimi?
terrorystka Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 tak, wydaje mi się, że dostając formularze odhaczają sobie wstępnie, czy wszystko jest ok i nadaje się do dalszego procesowania. dam znać jak (jeśli w ogóle) odpiszą.
gocha80 Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 mam pytanie, czy ktoś moze polecic dobrego(mam na mysli sprawdzonego) fotografa w Warszawie, do zrobienie zdjęc do najlbliższj loterii z góry dziękuje
marta19900 Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Witam, Chciałem się jeszcze spytać. Ponieważ mam już wydrukowane i wypełnione formularze ds230 i dsp122, co teraz muszę zrobić ? Zdjęcia, badania lekarskie, zaświadczenie o karalnośći, oplaty ( to chyba wszystko przed rozmową w ambasadzie ?) , co teraz mam zrobić ? Za dużo jest tego wszystkiego, a nie ma najważniejszych informacji... powinien być jakiś faq na forum- 'krok po kroku". Proszę o pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.