Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy szkoły mogę sobie w goglach przetłumaczyć i wpisać, tak samo i wykonywany zawód, czy na ich stronach szukać jakiegoś odpowiednika??

I jeszcze jedno pytanie czy jak idę na wizytę do konsula to muszę mieć przetłumaczone wszystkie dokumenty dotyczące szkół,pracy świadectwo niekaralności, odpisy aktu urodzenia i małżeństwa na język angielski??

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

jak bedziesz tlumaczyc przez google to wyjda nie zle jaja :D chyba ze znasz dobrze jezyk aby zobaczyc jak kto wyjdzie :)

szukaj lepiej po stronach :)

tutaj jest cos nalezy odeslac do KCC ,co sie podpisuje a co nie

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/processing_dv.html

a na rozmowe bierzesz takie cos ,,tlumaczysz wtedy kiedy

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html

:)

Napisano

damn, mnie też tak fotograf załatwił, zapewniona, że są idealne pobiegłam od razu na pocztę z kompletem dokumentów, później w domu sprawdziłam że są za małe :/

czekam teraz na odp z KCC czy dostali dokumenty i czy je zaakceptują.

cudownie.

Napisano

tak, wydaje mi się, że dostając formularze odhaczają sobie wstępnie, czy wszystko jest ok i nadaje się do dalszego procesowania.

dam znać jak (jeśli w ogóle) odpiszą.

Napisano

mam pytanie, czy ktoś moze polecic dobrego(mam na mysli sprawdzonego) fotografa w Warszawie, do zrobienie zdjęc do najlbliższj loterii z góry dziękuje

Napisano

Witam,

Chciałem się jeszcze spytać. Ponieważ mam już wydrukowane i wypełnione formularze ds230 i dsp122, co teraz muszę zrobić ? Zdjęcia, badania lekarskie, zaświadczenie o karalnośći, oplaty ( to chyba wszystko przed rozmową w ambasadzie ?) , co teraz mam zrobić ? Za dużo jest tego wszystkiego, a nie ma najważniejszych informacji... powinien być jakiś faq na forum- 'krok po kroku".

Proszę o pomóc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...