Dejmos Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 Musiałem mieć, karte szczepień, zdjęcie, paszport. Zdjęcie też trzeba mieć? Wymagania takie same jak do tego, które trzeba było wysłać z papierami do KCC?
Dejmos Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 chyba chodziło o rentgenowskie Uff, racja
mekare Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 niekoniecznie bo "Każda osoba ubiegająca się o wizę musi przedstawić swój paszport w celu identyfikacji w każdym z punktów badań lekarskich, a dodatkowo przynieść jedno kolorowe zdjęcie." ja przez to rozumiem normalnie moje zdjęcie. Jeśli chodzi o jego format to nie wiem... takie jak do wizy, paszportu, legitymacyjne? znalazłam;) "Należy przynieść ze sobą paszport oraz jedno kolorowe zdjęcie paszportowe (zdjęcie to wymagane jest dodatkowo, oprócz zdjęcia/zdjęć do podania o wizę)." http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F11-POL%20Medical%20examinations%20information_rev_%20Dec%203_%202010.pdf to jest ze starszego pdf o badaniach lekarskich ale chyba to się nie zmieniło;)
jkb Napisano 17 Września 2012 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 Ja zanosiłem amerykańskie paszportowe. Pani doktor przycięła je i zszyła z formularzami.
sly6 Napisano 18 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2012 mekare dzieki za linka oraz ze chodzi o takie zdjecie jednak kto szuka ten znajdzie informacje o tym tak tez bylo kiedys ..prosze zobaczyc po starszych postach
mariano85 Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 Tak jak pisze mekare, moze to być zdjecie do wiz, legitymacyjne, paszportowe wszystko jedno bo ona i tak sobie docina sama do rozmiaru w jakim jest formularz.
Lookez Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 A ja mam takie pytanie. Czy ktoś dostał już zaproszenie na rozmowę na listopad? Do początku listopada około 6 tyg. więc niedługo powinni wzywać na listopad. W poprzednim m-cu też jakoś podobnie wzywali na październik. Pytam się dlatego, że mam CN 57** a więc powinienem być teoretycznie na październik umówiony ale pewnie nie zdążyli. Papiery wysłałem na początku czerwca i odpowiedź telefoniczna od nich, że papiery są przetwarzane (stan na 10.09). Z tego co widziałem tu na forum to były też osoby które mają niższy CN i też nie dostały terminu rozmowy na paźdz. Myślę, że niski numer na listopad (7000) po części tłumaczy to i świadczy, że mają zator, skoro cut off na listopad zwiększył się jedynie z 5700 na 7000. Po prostu osoby do 5700 nie zmieściły się na październik. Ten kto wysłał papiery jeszcze w maju to pewnie dostał zaproszenie, natomiast kto później to utknął gdzieś w stosie napływających już w większym tempie papierów. Taka jest moja hipoteza, nie wiem jak Wasza?
Joanna30 Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Pytam się dlatego, że mam CN 57** a więc powinienem być teoretycznie na październik umówiony ale pewnie nie zdążyli. Jeśli masz numer (do) 5700 to teoretycznie powinieneś być umówiony na październik. Jeśli masz numer wyższy od teogo numeru (a z Twojego postu wynika, że tak jest, no chyba że masz równo 5700), to nie dla Ciebie październik, a listopad. Zakładając oczywiście, że wszystko ok z Twoją aplikacją.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.