haneczka019 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Ale rok szkolny kończy się za więcej niż 180 dni. Jak pogodzicie jedno z drugim? Żeby Wam wizy nie przepadły... Dokładnie, a rok szkolny 2012/2013 kończy się 28 czerwca 2013. Chyba nie do końca przemyśleliście ten wyjazd.
Aberek Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Dokładnie, a rok szkolny 2012/2013 kończy się 28 czerwca 2013. Chyba nie do końca przemyśleliście ten wyjazd. Doprezyzuję skrót myślowy. Żona z synem przyleci na dwa tygodnie ferii zimowych, wróci do kraju i przyleci ponownie, już na stałe, po zakończeniu roku szkolnego 2012/2013 - w terminie ważności wizy.
sly6 Napisano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Aberek ale Ty jestes jako glowny aplikant w loterii ze chcesz tak leciec jako 1 osoba a moze Twoja zona? kubus widze ze nikt Ci nie odpowiedzial na wazne dla Ciebie pytanie co z paszportem..paszport Twoj bedzie nie wazny jesli w odpowiednim czasie nie wymienisz go w urzedzie paszportowym chyba ze zostajesz przy swoim nazwisku wtedy nie trzeba bedzie tego robic ale przy zmianie nazwiska musisz takie cos wykonac-zrobic,to samo z dowodem osobistym,wiec wez takie cos pod uwage. co do wysylania papierow to cos bylo napisane na stronie z instrukcja w j.angielskim oraz mozesz pisac do KCC w tej sprawie. znasz dobrze jezyk?
haneczka019 Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Doprezyzuję skrót myślowy. Żona z synem przyleci na dwa tygodnie ferii zimowych, wróci do kraju i przyleci ponownie, już na stałe, po zakończeniu roku szkolnego 2012/2013 - w terminie ważności wizy. No tak, to zupełnie zmienia postać rzeczy .
mariano85 Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Juz po interview -tak jak reszta bez problemów dostałem GC Moze troszke szczegółów: Spokojnie wystarczy byc tam o 7 45, mimo że jest duzo ludzi to większość z nich idzie do pokojów gdzie jest rozmowa o wizy nieimigracyjne, nas wysyłają do innego pokoju dla wiz imigracyjnych gdzie znajduje się 1 okineko z kasą następnie 4 do rozmów i na samym rogu 2 okienka gdzie siedza przemiłe panie (Polki) gdzie pokazuje sie wszystkie dokumenty, zbierane są odciski palców i własnie tam się udajemy na początek. Potem panie wysyłaja nas do kasy (okienko 1) a potem tylko czekamy na rozmowe do jednego z okienek. Jak ja byłem to otwarte było tylko jedno okienko, ale zanim otworzyli to mineło z godzine czasu. (czekanie i niepewność było najgorsze) Przedemna była rodzinka 3 osobowa rodzice w wieku ok 40 z córka 19 lat pare standardowych pytan do kogo jada, czym się zajmują, co robi córka.Potem moja kolej, dodm ze był to miły afroamerykanczyk zapytał co studiowałem, gdzie pracuję, co to za osoba która podałem w dokumentach, ile razy byłem w U.S. Na sam koniec zagadał po angielsku (rodzince tez tak zrobił) sprawdzic czy cos rozmiem, ja zapytałem się go pare rzeczy, pogratulował mi i tyle moje koszta GC: akt urodzenia - 33zł niekaralność - 50zł zdjęcia - 25zł badania - 250zł RTG i krew - 88zł benzyna 230zł ambasada - 1056zł SUMA 1732 zł Oczywiście u kazdego wyjdzie inaczej bo np. ja nie płaciłem za szczepienia, które kosztują ok 150zł, moze ktoś jest z wawy wiec nie płaci benzyny to tak na marginesie.. babe, bajon odebraliście już paszporty i koperte z dokumentami?
lembryk Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Jest już Visa Bulletin na listopad. Cutoff numbers dla europy na grudzień to 9250 http://www.travel.st...letin_5779.html
sly6 Napisano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Mariano dziekuje za ten opis i masz racje te oplaty moga sie troche roznic
OLUDOMI Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 chyba na grudzień nie na listopad! tym tempem to się chyba nie doczekam.....
lembryk Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Bulletin jest na listopad w którym numery odcięcia są na listopad i na grudzień. A swoją drogą to pewnie się doczekasz tylko szykuj się na maj, może czerwiec.
Yakooza Napisano 13 Października 2012 Zgłoś Napisano 13 Października 2012 Ja z nr powyżej 25000 to mogę chyba czekać do usr... śmierci heh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.