Skocz do zawartości

Praca W Usa Po Studiach Licencjackich Z Pedagogiki?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie odnośnie studiów i pracy w USA. Mam zamiar studiować pedagogikę na UP w Krakowie i zdobyć tytuł licencjata. Czy po takich studiach, z tytułem licencjata, moje studia i to wszystko liczy się w USA? Będę mogła tam pracować? Jeśli tak to na jakiej wizie musiałabym wyjechać?

Napisano

Powiem krótko... Papier praktycznie się nie liczy, nie po studiach w PL. Mają gdzies polskie papierki, dla nich najważniejsze jest doświadczenie.

Napisano

Powiem krótko... Papier praktycznie się nie liczy, nie po studiach w PL. Mają gdzies polskie papierki, dla nich najważniejsze jest doświadczenie.

Masz zupełną rację i jeszcze trzeba mieć pozwolenie na pracę ( stały legalny pobyt) lub przynajmniej wizę pracowniczą a z tym może być bardzo,bardzo,bardzo duży problem.

Napisano

Zgadzam sie,liczy sie doswiadczenie.Na dyplom z Polski malo kto zwraca uwage.No i legalny pobyt to polowa sukcesu.Jak juz bedziesz tu legalnie to mozesz nostryfikowac dyplom,ale najwazniejsze jest doswiadczenie.Bez tego ani rusz tutaj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...