Azja666 Napisano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2012 wiem, ze nie kłamiesz tylko wkurza mnie, ze pracownicy KCC podaja rozne informacje
OLUDOMI Napisano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2012 a no fakt ciekawe które są te właściwe albo tak naprawdę to jest wielki kicz po prostu wyślij jak chcesz i tak będzie dobrze to pewnie ich zasada o której nikt nie wie :D skoro są rożne informacje wypływające od nich
Azja666 Napisano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 Ufff... odpisali z KCC, ze "Your forms have been received and are acceptable for the continuation of your visa processing" i ze spokojnie moge dosłac do 30.09.2012 dokumenty na męża i sledzic Visa Bulletin. Napisali jakie dokumenty mam dosłać ˇ Copy of marriage certificate with English translation ˇ Forms DS 230 Part I & II for spouse ˇ Updated DS 230 Part I for the principal applicant ˇ Passport style photo of the spouse tak wiec wysyłam jedna kopie odpisu aktu malzenstwa- co bedzie to bedzie. Ogolnie w wiekszosci maila pisza o tej magicznej dacie 30.09, ze po tym terminie juz nie będa dodawać członkow rodziny. A w sobote wielki dzien...
OLUDOMI Napisano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 ile czekalas na odpowiedz ja juz czekam 6 dni ?
Azja666 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2012 Równe 8 dni- w poniedziałek napisałam- w nast. poniedziałek odpowiedzieli. Jak pisałam w czerwcu to 4 dni czekałam na odpowiedź. Widocznie mają coraz więcej maili. Ale na pewno odpiszą...
OLUDOMI Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 a mi znowu odpisali po raz 2 ze nie sa w stanie przetworzyc mojego pytania i nie wiem co jest grane papiery wysłałam ok 22 czerwca?
Azja666 Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 hmm... ciezko powiedziec moze faktycznie sa zalewani tymi mailami i nie na wszystkie sa w stanie odpowiedziec bo wcale jakos pozno papierow nie wyslalas.
OLUDOMI Napisano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2012 no tak ale jak czytam to chyba prawie wszystkim wkoncu odpisali czy doszły czy nie !!...
nitelite Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Witam ponownie! Jestem autorem tego watku i gwoli doinformowania wszelkich niedoinformowanych opisze final calej tej historii, czyli jak potoczyly sie wydarzenia kogos, kto wylosowal GC, kto byl jednak w stalym, lecz niezalegalizowanym zwiazku. CHRONOLOGICZNIE: -Maj 2012: informacja o pozytywnym dla mnie wyniku losowania (wysoki numer porzadkowy >23,000 -duzo czasu na dzialanie) -Czerwiec 2012: wysylam wszelkie zadane ode mnie dokumenty do KCC (wciaz jako kawaler), tzn. DS-230 I/II ; DSP-122 ; fotki-paszportowki -Styczen 2013: biore slub z moim aniolkiem (jestesmy razem juz ponad 10 lat). Dwa tygodnie pozniej przesylam do KCC: +kopie odpisu zupelnego aktu malzenstwa (wraz z angielskim tlumaczeniem przysieglym) +DS-230 I/II wypelnione przez zone +DS-230 I wypelnione przeze mnie (juz jako maz, a nie kawaler) +fotki-paszportowki mojej zony -Marzec 2013: otrzymuje informacje o wyznaczonym spotkaniu w warszawskim konsulacie USA na polowe maja 2013. Niepokojacy pozostaje fakt, że w zaproszeniu na rozmowe, nie ma wzmianki o mojej zonie. Niepokoju dodaje tez ostatnia linijka zaproszenia "visa beneficiaries: none" -Kwiecien 2013: proby ustalenia stanu faktycznego mailowo i telefonicznie (KCC, oraz Warszawa). Ostatecznie, ponowne wyslanie kopii zupelnego aktu malzenstwa pod "publicwaw" i otrzymanie informacji o mozliwosci umowienia nas na spotkanie razem uspokaja sytuacje. Tymczasem telefonicznie staram sie o numer UID (koniecznosc przed spotkaniem w ambasadzie) dla siebie i zony. Mozna to zrobic rowniez za posrednictwem "www.ustraveldocs.com" -Maj 2013: spotkanie w ambasadzie. Wszystko idzie w miare szybko i sprawnie. Jedynym problemem z mojej strony okazuje sie byc brak zaswiadczenia o niekaralnosc z Danii. Niedoczytalem wczesniej o tym, ze z kazdego kraju w ktorym zylo sie dluzej niz rok, takowy dokument trzeba przedstawic. Wizyta konczy sie zapewnieniem ze nasza "sprawa" wyglada bardzo pozytywnie i doslanie owego zaswiadczenia wraz z naszymi paszportami do ambasady (za posrednictwem kuriera TNT) zakonczy procedure w Polsce. Mielismy dosc szybko otrzymac je z powrotem wraz z kopertami wizowymi. -Czerwiec 2013: zaswiadczenie z Danii, wraz z paszportami wysylam TNT do Warszawy. Po tygodniu otrzymujemy je z powrotem, wraz z wszystkimi, tak wyczekiwanymi naklejkami i kopertami. UUUUFFFFFFFFFF!!!! )) Teraz jestesmy w trakcie poszukiwan biletow lotniczych (cel: "LAX"). Dla wyjasnienia dodam moze, ze oboje mamy juz skonczone 30 lat. Nie mamy zadnych problemow z angielskim. Oboje z wyzszym wyksztalceniem i dosc bogatym doswiadczeniem zawodowym. Mielismy tez sporo wspolnych zdjec z wczesniejszych lat - pytal o nie konsul, w zwiazku z tym ze slub wzielismy cztery miesiace wczesniej. Planujemy znalezc sie srodkowej kalifornii (ventura county, lub okolice). Na poczatek wydaje sie to byc wywazone miejsce pod wzgledem cen, stanowisk pracy i klimatu. Zobaczymy;)) Dziekuje wszystkim, ktorzy pomogli mi tutaj zgromadzic potrzebne informacje i rozwiac watpliwosci. POZDRAWIAM!
sly6 Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 a ja Cie dziekuje za tak obszerna odpowiedz wielu osobom tym pomozesz powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.