Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Najpierw dowiedz się, na jakiej wizie wyjeżdża Twoja dziewczyna, bo może to być J-1 lub F-1. Jeśli F-1 to jej mąż mógłby wyjechać na F-2, ale na F-2 nie można ubiegać się o pozwolenie na pracę.

Napisano

Ona jedzie na F-1. Czy jesli ja pojechałbym z nia na F-2 można te wize jakos przekwalifikować na inna? Na taką na, której można pracować? Jest jakiś sposób, żeby tam pojechać i pracować legalnie w mojej sytuacji?

Napisano

Wizę można przekwalifikować, ale na podstawie czegoś, nie dlatego że tak chcesz - sam fakt bycia w US na F-2 nic nie zmienia.

Jeżeli nie znajdziesz pracodawcy który wystąpiłby o H-1B to szanse niewielkie...

Napisano

Tak jak Ci napisał kzielu, jedyna szansa dla Ciebie w tej sytuacji to wizy H1B lub H2B, z tym że szanse na znalezienie pracodawcy, który akurat Tobie zasponsoruje taką wizę i na dodatek miejsce pracy będzie na Florydzie są niewielkie - wykształcenie humanistyczne i brak doświadczenia zawodowego nie zwiększają Twoich szans niestety. Na F-2 będziesz mógł mieszkać w USA jak długo Twoja żona będzie się tam uczyć, ale pracować nie będziesz mógł.

Napisano

jest tutaj ktos, kto mial sytuacje taka jak moja? Mam nadzieję, ze da sie tam jakos pojechac i pracowac... Zadnych innych opcji? Moze przez jakies biuro posredniczace?

Napisano

biura sa ale czy Ty masz kase na to aby takie cos zalatwiac

kolejna sprawa to zapoznaj sie dobrze z dzialem wizy pracownicze,poczytaj intership i zobaczysz jak moze byc.

Napisano

maja pewne oferty i moze cos znajdziesz dla siebie ,,poszukaj na necie,w swoim miescie biur ktore takie cos organizuja,napisz-zadzwon

Napisano

Współczuję Ci chłopie, ale jesteś w tej samej sytuacji, co miliony ludzi na świecie, którzy chcieliby zamieszkać i pracować w USA. Wielu by chciało, nielicznym się udaje. Nie wiem, o jakich biurach mówi sly6, ale uważaj na naciągaczy. Szkoda by było na dodatek wyrzucić pieniądze w błoto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...