Skocz do zawartości

Zielona Karta - Badania Lekarskie...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem :D

U nas na badaniach okresowych sprawdzają, czy nie ma się żylaków. Ja nie mam i moje koleżanki też nie, więc nie wiem, jaka jest procedura (czy zalecenia), jeśli się takowe posiada.

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam co do szczepień i badań .

Szczepienia przygotowywałem od kilku miesięcy

za dzwoniłem do lekarza z listy ambasady który powiedział mi jakie szczepienia przyjąć

w moim przypadku szczepień było więcej bo nie posiadałem żadnych wcześniejszych kart szczepień

pisałem że badania szczegółowe bo tak faktycznie było

sprawdzenie : zębów,gardła,wzroku,równowagi czyli stanie na palcach,piętach,jednej nodze z zamkniętymi oczami,opukanie młotkiem stawów ,ciśnienie ,waga i sporo pytań co do stanu zdrowia

Napisano

sprawdzenie : zębów,gardła,wzroku,równowagi czyli stanie na palcach,piętach,jednej nodze z zamkniętymi oczami,opukanie młotkiem stawów ,ciśnienie ,waga i sporo pytań co do stanu zdrowia

Ty tak serio??? Brzmi zabawnie, zwlaszcza to stanie na palcach, sprawdzanie zebow, i pukanie mlotkiem. Ja nie dostalam zadnych pytan co do stanu zdrowia, po prostu wypelnilam ankiete zanim weszlam do gabinetu

Nie wiem :D

U nas na badaniach okresowych sprawdzają, czy nie ma się żylaków. Ja nie mam i moje koleżanki też nie, więc nie wiem, jaka jest procedura (czy zalecenia), jeśli się takowe posiada.

Moze tak poprostu profilaktycznie

Napisano

No i ja tez mam pytanie w tym temacie. Brakujące szczepionki w jakim odstępie czasu należy przyjmować? Czy ja robie to w swoim mieście czy muszę jechać do Krakowa? ( tam będę robiła badania )

dzięki za odpowiedź!

Napisano

cześć

szczepionek nie musisz robić tam gdzie będziesz miała badania

najlepiej zrobić w sanepidzie i pamiętaj o międzynarodowej książeczce szczepie

napisz jakie szczepienia Tobie brakują

Napisano

no wlasnie jeszcze nie wiem ilu mi brakuje, po powrocie do domu skontroluje karte szczepien. Z tej listy szczepien wszystkie sa jednorazowe? tzn wystarczy sie zaszczepic raz w zyciu czy nalezy je odnowic po ilus latach?

Napisano

tężec i błonicę robi się po 10 latach - ja musiałam zrobić mimo że miałam kartę szczepień, ale zadzwoń do lekrza do którego się wybierasz i on ci powie co masz zaszczepić, ja tak zrobiłam!!! Już jestem po badaniach jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj odpowiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...