Joanna30 Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 Nie wiem U nas na badaniach okresowych sprawdzają, czy nie ma się żylaków. Ja nie mam i moje koleżanki też nie, więc nie wiem, jaka jest procedura (czy zalecenia), jeśli się takowe posiada.
linkilink Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam co do szczepień i badań . Szczepienia przygotowywałem od kilku miesięcy za dzwoniłem do lekarza z listy ambasady który powiedział mi jakie szczepienia przyjąć w moim przypadku szczepień było więcej bo nie posiadałem żadnych wcześniejszych kart szczepień pisałem że badania szczegółowe bo tak faktycznie było sprawdzenie : zębów,gardła,wzroku,równowagi czyli stanie na palcach,piętach,jednej nodze z zamkniętymi oczami,opukanie młotkiem stawów ,ciśnienie ,waga i sporo pytań co do stanu zdrowia
Paulina_89 Napisano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2012 sprawdzenie : zębów,gardła,wzroku,równowagi czyli stanie na palcach,piętach,jednej nodze z zamkniętymi oczami,opukanie młotkiem stawów ,ciśnienie ,waga i sporo pytań co do stanu zdrowia Ty tak serio??? Brzmi zabawnie, zwlaszcza to stanie na palcach, sprawdzanie zebow, i pukanie mlotkiem. Ja nie dostalam zadnych pytan co do stanu zdrowia, po prostu wypelnilam ankiete zanim weszlam do gabinetu Nie wiem U nas na badaniach okresowych sprawdzają, czy nie ma się żylaków. Ja nie mam i moje koleżanki też nie, więc nie wiem, jaka jest procedura (czy zalecenia), jeśli się takowe posiada. Moze tak poprostu profilaktycznie
OLUDOMI Napisano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2012 doszczepiał lub szczepił się ktoś w Krakowie jeśli tak to napiszcie gdzie zanim zadzwonię
tinililka Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 No i ja tez mam pytanie w tym temacie. Brakujące szczepionki w jakim odstępie czasu należy przyjmować? Czy ja robie to w swoim mieście czy muszę jechać do Krakowa? ( tam będę robiła badania ) dzięki za odpowiedź!
linkilink Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 cześć szczepionek nie musisz robić tam gdzie będziesz miała badania najlepiej zrobić w sanepidzie i pamiętaj o międzynarodowej książeczce szczepie napisz jakie szczepienia Tobie brakują
Amfeyo Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja robilem 2 szczepionki, bo dwoch potrzebowalem. Jedna na lewa reke, a druga na prawa i wsio
OLUDOMI Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 ale w krakowie jest po prostu punkt szczepień przychodzisz i dajesz.... a nie sanepid...
tinililka Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 no wlasnie jeszcze nie wiem ilu mi brakuje, po powrocie do domu skontroluje karte szczepien. Z tej listy szczepien wszystkie sa jednorazowe? tzn wystarczy sie zaszczepic raz w zyciu czy nalezy je odnowic po ilus latach?
bebe Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 tężec i błonicę robi się po 10 latach - ja musiałam zrobić mimo że miałam kartę szczepień, ale zadzwoń do lekrza do którego się wybierasz i on ci powie co masz zaszczepić, ja tak zrobiłam!!! Już jestem po badaniach jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj odpowiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.