Brian2 Napisano 17 Maja 2012 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 W prawie kazdym zawodzie w US jest szansa znalezienia pracy, w bardzo niewielu z nich jest na tyle malo pracownikow zeby byc sponsorwanym (i to nie na wize pracownicza ktora nie daje Ci prawa stalego pobytu a na zielona karte). Najpredzej (wydaje mi sie - nie mam zadnych danych) to zawody inzynierskie. Marketing i zarzadzanie to raczej zapomnil - takie wykszalcenie bedzie tu raczej bezwartosciowe i jezeli chcesz cos zdzialac to musisz miec jakies doswiadczenie... Dobrze prawisz. Jeśli ogladasz Shoguna, to idz jego drogą, mimo ze studiów nie ukonczył to ma duze doswiadczenie i co najwazniejsze kierunek ktory pozwolił mu osiedlic sie w USA i normalnie zyc
mateusz88 Napisano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Czyli technikum ale jaki kierunek ?
sly6 Napisano 17 Maja 2012 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 kierunek?jak Ci powiem informatyka a Ty ni w zab nie pojmiesz tego-nie bedziesz dobry to bedziesz sie uczyc z tego zacznij od tego w czym jestes-bylbys dobry,co bys chcial robic..
rynr Napisano 17 Maja 2012 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Ten z vloga jest automatykiem - z doświadczenia mogę powiedzieć, że ogólnie nie są to łatwe studia. Łatwe mogą być, ale na politechnice w Pierdziszewie, wiec jeśli zamierzasz coś konkretnego (inżynierskiego) studiować, to lepiej żebyś to lubił, bo jak nie to i tak się poddasz.
Army wife TX Napisano 18 Maja 2012 Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 Witam wszystkich Kończę 3 klasę gimnazjum z dość dobrą średnią, w przyszłości chciałbym wyjechać do USA, jest to moje marzenie a szczególnie na Florydę. Więc kieruje się do Was z pytaniem- Jakie zawody są opłacalne na Florydzie ? W jakim kierunku się kształcić ? Jaka szkołę wybrać ? Nie chcę zarabiać jakiejś super kasy, po prostu chcę fajnie żyć i nie odliczać dni do wypłaty. Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc ! Jestes madrym chlopakiem ze myslisz o swojej przyszlosci - najwazniejsze jezyk angielski , jezeli masz tv po angielslku ogladaj i ucz sie ile mozesz .Zawody - na Florydzie jest duzo starszych ludzi wiec potrzebna jest opieka medyczna - doctor, dentist ,physical therapist cokolwiek zwiazane z opieka starszych ludzi wiem tez ze software engineers and mechanical engineers tez sa potrzebni w USA - znajdz to co lubisz i badz dobry w tym !!! Good luck to you , daj znac jezeli moge pomoc Ci w czymkolwiek - nie wiem wszystkiego to tylko moja opinia mieszkam tu 20 lat i mam 2 synow , Twoja mama musi byc dumna z Ciebie ze robisz plany dla siebie na przyszlosc - pozdrawiam serdecznie !!!
emigum Napisano 18 Maja 2012 Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 Ty najlepiej idź najmniejszej linii oporu. Wybierz coś co lubisz robić i rób to. (w domyśle: ucz się w tym kierunku). Robiąc to co lubisz zostanie ci całkiem spora ilość energii na szukanie małżonki z obywatelstwem. I nie ma się co krzywić... Tak jak się żydówką nie chcesz ożenić, tak samo możesz chcieć się ożenić z polamerykanką.. ps. W ostateczności możesz polamerykance dzieciaka zrobić i też się uda.
lochraven Napisano 18 Maja 2012 Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 eeee tam, dziecko nic mu nie da póki nie będzie dorosłe, chyba, że się postara już teraz i wtedy parę lat po studiach powinno mu się udać
dominik1997 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, Mam podobne pytanie tylko chodzi mi o Illionis.
sly6 Napisano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 dominik a nie interesuje Cie co bedzie za pare lat,jaki wtedy beda zawody potrzebne?a jak wyjedziesz do USA,masz prawo do pracy,bedziesz miec czy jak sobie to wyobrazasz?
dominik1997 Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 tak, o legalność martwić się nie muszę, ponieważ już dostałem zieloną kartę, a zawody to może masz rację, tylko nie wiem w jakim kierunku mam się uczyć, biznes, informatyka, tylko o to mi chodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.