sly6 Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 ela nikt Ci jasno tego nie sprecyzuje ale majac juz wize turystyczna powinnas wjechac znam taki przypadek ze osoby miala rozmowe juz wyznaczona a wleciala bez zadnego problemu na teren USA i nie miala z tym zadnych problemow rozmowa byla na cr1 jak widzisz mozesz leciec do USA
_ela Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 ...także sama widzisz - przy dobrej organizacji można naprawdę zyskać na czasie, ale trzeba to wiedzieć... a ja nie wiedziałam :/ ale zyskać na czasie to i tak jest minimum 2 miesiące bezczynnego czekania na EAD, prawda?
Nigella Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Ale kto powiedział, że bezczynnego? Od Ciebie zależy, jak wykorzystasz ten czas
_ela Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Nigella, miałam na myśli sprawy urzędowe. Nie da się niczego przyspieszyć, a zawsze się może opóźnić.
Nigella Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 No tak tak, u mnie np. było opóźnienie z EAD, bo ktoś w USCIS się pomylił i uznał, że nie zapłaciłam za EAD (jak robisz z AoS to jest za darmo). Wyjaśnianie sprawy, pisanie odwołania = dodatkowy czas. Generalnie są terminy urzędowe, za każdym razem podają Ci maksymalny czas oczekiwania - jak masz szczęście dostaniesz szybciej, a jak nie to nic nie zrobisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.