c4r0 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Przygotujcie się na duże kolejki i okrutne gorąco w Six Flags Byłem tam w czerwcu 3 lata temu i wtedy było tak, że 45 min w kolejce to standard i było tak gorąco, że nad kolejkami były zainstalowane takie zraszacze jak do trawników żeby ludzi trochę ochłodzić Ja na waszym miejscu zrobiła bym taką pętlę: http://imageshack.us...4/24377087.jpg/ Bardzo podobna pętelka do mojej, tylko objechana w drugą stronę
Joanna30 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Przejrzyjcie sobie mapę Six Flags i wybierzcie tylko te najbardziej mocne przejażdżki. Wg mnie warto się tam wybrać, żeby adrenalina trochę podskoczyła My zaliczyłyśmy trzy parki rozrywki, stopniując sobie od najsłabszego do najmocniejszego i właśnie Six Flags był jako ostatni, a już parku ostatnia nasza przejażdżka była na x2
katlia Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Super podroz, naprawde wybraliscie fantastyczne miejsca do zobaczenia. 3 tygodnie powinny wystarczyc, ja tam bym moze sobie darowala Zion i Antelope Canyon, poswiecila wiecej czasu w Grand Canyon/Death Valley i Yosemite. Az zazdroszcze!
c4r0 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 i właśnie Six Flags był jako ostatni, a już parku ostatnia nasza przejażdżka była na x2 Ja się na X2 nie dopchałem, kolejka na dwie godziny była bo dopiero otwarcie mi się chyba najbardziej podobała tam kolejka "superman", chociaż nie jest to roller coaster.
Joanna30 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Z Supermana akurat nie skorzystałyśmy. Właśnie ze względu na jej 'inność' Zaraz po x2 podobało nam się Tatsu. Taki rollercoaster, w którym zaraz po przypięciu, obracali nas twarzą do ziemi. Kolejka, w której jechało się na stojąco też była niezła, chociać tam akurat czeka się pod dachem, więc jest głośno i duszno. Generalnie wszystkie kolejki z kategorii "thrills" są dobre
agatenka Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 .... ja tam bym moze sobie darowala Zion i Antelope Canyon, poswiecila wiecej czasu w Grand Canyon/Death Valley i Yosemite. Az zazdroszcze! Absolutnie się nie zgadzam!!! Antylope (zarówno lower jak i upper) uważam za najpiejkniejsze/ najciekawsze z okolicznych kanionów. Jak można coś takiego ominąć ? : https://www.google.p...iw=1920&bih=940 Najlepiej być tam około południa, żeby zobaczyć te smugi świetlne. Co do Zion - dodałam go dlatego, że i tak się przez niego przejeżdza wracając Us 9 z Bryce do Las Vegas. Nie rozumiem po co go omijać i jechać na około, gdy można zatrzymać się i przy okazji zobaczyć
katlia Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Ja nie twierdze ze te tereny nie sa piekne i warte zwiedzenia Po prostu, majac pewne ograniczenie czasowe darowalabym sobie kilka atrakcji zeby lepiej zwiedzic inne.
Jackie Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Z Supermana akurat nie skorzystałyśmy. Właśnie ze względu na jej 'inność' Zaraz po x2 podobało nam się Tatsu. Taki rollercoaster, w którym zaraz po przypięciu, obracali nas twarzą do ziemi. Kolejka, w której jechało się na stojąco też była niezła, chociać tam akurat czeka się pod dachem, więc jest głośno i duszno. Generalnie wszystkie kolejki z kategorii "thrills" są dobre No niestety, ja rzygam nawet na karuzeli dla trzylatków
c4r0 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Absolutnie się nie zgadzam!!! Antylope (zarówno lower jak i upper) uważam za najpiejkniejsze/ najciekawsze z okolicznych kanionów. Jak można coś takiego ominąć ? : https://www.google.p...iw=1920&bih=940 Warto wspomnieć, że ten kanion jest w posiadaniu rodowitych Amerykanów ("Indian") i sporo liczą sobie oni za odwiedzenie tego miejsca. Z tego co pamiętam chcieli $25 od osoby (w porównaniu do $25 za cały samochód w parkach narodowych) a do tego nie można było wjechać i połazić samemu tylko trzeba było zaparkować i przesiąść się do busiku z przewodnikiem... No i w końcu tam nie byłem.
rado77 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Plan wykonać się da, macie nawet sporo czasu. Ja coś podobnego robiłem w 8 dni (3100 mil). Było ciasno z czasem ale i tak super. Zobacz moją wycieczkę: http://forum.usa.inf...590#entry130590 4. Jest Joshua Tree National Park, ale będzie bardzo bardzo gorąco. 5. Nie wiem co chcecie robić w Vegas. Ten drugi dzień to chyba przeznaczacie na kaca 8. Można zobaczyć. Można obejrzeć pustynię niczym sahara (tylko mniejszą) i ogrom tej doliny w ogólności też robi wrażenie. Temperatura podobnie, jak się otworzy okno w samochodzie to jak byś sobie skierował suszarkę do włosów w twarz. 9. Mono Lake, Bodie ghost town. Zastanówcie się nad roczną przepustką do parków narodowych. Normalnie wjazd do każdego parku kosztuje $25 od samochodu. Przepustka kosztuje $80. Pozdro i powodzenia! a jak i gdzie mozna zakupic takie karnety na wejscie do parkow narodowych ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.