marzen Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ela Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam Czy ktoś będzie tak uprzejmy i napisze co nieco o kosztach obu procesów. Wiem, że K-1 to $340 za I-129, potem $240 w konsulacie, a potem kolejne $1040 za AoS. Z tego co udało mi się znaleźć na temat CR-1 to $420 za I-130 i $230 za interwiev. Nie wspominam o kosztach pomniejszych (lekarzy, odpisów i innych dokumentów, które trzeba zgromadzić), bo zakładam, że tyczy się to obu aplikacji. Dzięki! Jeszcze mi się przypomniała jedna istotna sprawa - czy affidavit of support jest dokładnie identyczną kwestią w obu przypadkach? Nigdzie przy K-1 nie widziałam, że trzeba mieć wyciągi za 3 lata wstecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Przy K-1 nie, przy AOS po K-1 - tak. Obczaj to : http://www.visajourney.com/content/compare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ela Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 o! dzięki, jaśniej się chyba nie da btw, kzielu, ty niedawno pojechałeś na K-1, prawda? co myślisz o opcji nr CR-1? mam straszny mętlik, bo jesteśmy na etapie dosłownie wysyłania jutro aplikacji o K-1, a bramkę nr dwa (CR-1) odkryłam dziś rano... duża sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Nie, ja pojechalem jakis czas temu i nie na K-1. Ja robilem AoS z L-1B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ela Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 w takim razie pomyliłam z lochravenem. no nic. będę myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ela Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 aaa, ostatnia mam nadzieję informacja, która jest mi potrzebna do szczęścia w tym momencie - czy czekając na zatwierdzenie CR-1 mogę wjechać do USA na B-2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Mozesz probowac, zawsze jest szansa ze Cie cofna ale formalnie nie ma zadnych przeszkod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 znam przypadek ze ktos czekal na spotkanie i nie zostal cofnietym a mozna byc cofnietym jak sie czeka na k-1 jak i na cr1 wiec co nie skladac wogole papierow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polonia Napisano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 OFF TOPIC.... nie moglam znalezc nigdzie odpowiedzi na te pytanie. Jak dlugo narzeczony ktory ma obywatelstwo polskie i amerykanskie moze zostac w Polsce? czy potrzebna jest mu jakas wiza , czy jesli zostanie rok to nie ma problemow zadnych pozniej po powrocie do usa? Moze ktos cos wie na ten temat ?... aaa i jeszcze na jakim paszporcie ma leciec do polski na amerykanskim i tylko pokazac polski czy na polskim i pokazac amerykanski? jak to zrobic, zeby pozniej nie miec problemow na zadnym lotnisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.