Martuśka_008 Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Witam. Mam pytanko, otóż. Posiadam Zieloną Karte od roku. W tym roku w Sierpniu biore ślub. Mój przyszły mąz niema ani obywatelstwa Amerykańskiego ani Zielonej Karty. Starał się o wize turystyczną 2 razy ale niestety niedostał. Czy po ślubie ze mną coś się zmieni i jest szansa że będzie mógł jechać ze mną, nie koniecznie na stałe?
kzielu Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Nie bedzie, jego szanse na wize turystyczne zmaleja. Bedziesz musiala wystapic z petycja (musi byc mezem) I-130 i po jakis 3-latach oczekiwania dostanie zielona karte i bedzie mogl do Ciebie dolaczyc. Przebywac w US bedzie mogl tylko i wylacznie jezeli bedzie mial jakas inna wize (turystyczna, studencka) i zeby dostac GC za trzy lata bedzie musial caly czas utrzymac legalny status.
pyśka Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Dlaczego nie dostał wizy turystycznej? Weź pod uwagę, że jeżeli coś przeskrobał istnieje możliwość, że wiza imigracyjna też nie zostanie mu przyznana. BTW, rozumiem Cię. Jestem w podobnej sytuacji (mój mąż ma GC). Życzę powodzenia:)
Gucio Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Nie dostal bo pewnie nie przekonal konsula ze nie chce zostac usa nielegalnie. Nie trzeba nic przeskrobac aby nie dostac wizy turystycznej. Ja 2 razy nie dostalem wizy turystycznej a GC dostalem bez klopotu
pyśka Napisano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 Miałam tutaj na myśli przypadki z przesiedzianą wizą, które skutkują zakazami wjazdu na 3/10 lat. Takie osoby przecież nie dostaną wizy imigracyjnej.
tutol007 Napisano 7 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Posiadam Zieloną Karte od roku. Też bym chciał ją otrzymać jednak na ten moment się jeszcze uczę w Technikum. Może kiedyś się uda ją otrzymać, zostałaś wylosowana w Loterii ? Jak tak to gratuluje przepraszam że nie na temat oraz mam nadzieje że twoje zmartwienie zniknie Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 7 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 zostałaś wylosowana w Loterii ? Raczej nie, bo Polska dopiero w tym roku (po wieloletniej przerwie) bierze udział w loterii.
sly6 Napisano 8 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 jest wiele mozliwosci dostania GC ,jak przez sponsorowanie rodzinne lub tez pracownicze
tutol007 Napisano 8 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Raczej nie, bo Polska dopiero w tym roku (po wieloletniej przerwie) bierze udział w loterii. Jak to ;D ?? Myślałem że cały czas bierzemy udział w loteriach
sly6 Napisano 8 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 a no nie,,bylo od 2006 troche przerwy az do dv 2013
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.