jkb Napisano 7 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 W czym gorszy od "mexyka"? Rozumiem, że chodzi Ci o tych, co przeskoczyli granicę? To wiedz, że oni są w zdecydowanie gorszej sytuacji. Co nie znaczy, że ktoś przyjeżdżając na turystycznej i zostając ma życie usłane różami....
redhot Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Witam Wszystkich. "Przypadkiem" zostałem wylosowany w DV-2013. Poczytałem trochę i nie bardzo wiem, czy "jest o co walczyć". Mam pracę, mam gdzie mieszkać, mam co jeść, mam też Rodzinę, bez której się nie ruszę. Co prawda pracuję dużo a zarabiam średnio, pewnie jak wszyscy Co przemawia na korzyść wyjazdu do USA, oprócz nadciągającego kryzysu UE? Bardzo proszę o głosy "za", bo przeciw raczej dobrze znam...przeżyłem już 45 lat Pozdrawiam.
Pewex Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Podstawa to znajomosc ang , lub chec sie jego nauczenia , co do pracy zalezy co umiesz robic ale badz pewny ze na poczatekmkokosow nie bedzie , znam ludzi co wylosowali gc i zyja tu mieszkaja , i sobie chwala , a znam takich co im poprosty tutaj nieodpowiadalo .Wybor nalezy do ciebie.
redhot Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Dzięki, czyli wg zasady veni vidi vici...? Jednak próbować . Ale jakieś "za"?..Rozumiem, że w najgorszym razie będą to "fajne, rodzinne wakacje"?...
sly6 Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 i kasa nie zla wydana na wizy,lot ,badania medyczne ktorych mozesz nie odrobic w USA -chyba ze znajdziesz odpowiednia prace.
redhot Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 to jest "mały" problem Ludzie wydają na wczasy koło 10 tyś za 2-3 tygodnie, stąd pojęcie "wakacje". Gdyby nie DV nie wybrałbym się do US jeszcze dłuuugo a mam nadzieję, że zamknę się w tych 10-12 tyś pln...nie będę traktował tego jako straty...
Bercik1992 Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Wiele osób po 50 wyjechało do usa za chlebem np moja babka która przesiedziała ponad 20 lat (2x10lat na wizie turystycznej) znając tylko kilka słów po ang... @redhot jest taki serial na YT "Zielona Karta" opowiada o losach 3 rodzin którzy wylosowali zielone karty.
krowa12 Napisano 13 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2012 Z ktorego roku jest ten dokument "Zielona Karta"? wlasnie przez twoja odpowiedz zaczelam ogladac
ASKA4 Napisano 14 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 Witam. Gdy skończę szkołę chcę wyjechać na zarobek do USA . Miasta jakie mnie interesują to Nowy Jork , Chicago i ewentualnie Detroid . Nie mam tam nikogo , żadnej rodziny , znajomych - nikogo. Czy warto wyjeżdżać do USA za chlebem ? Jak tam jest naprawdę ?? Przyznam , że od dziecka ciągnie mnie do Ameryki i od zawsze chciałem tam zamieszkać , a później starać się o obywatelstwo.A tak przy okazji to ile trzeba mieć pieniędzy , żeby móc otworzyć własną firmę w USA ?? Słyszałem , że całkiem sporo. Sluchaj, ale jezeli zalozenie firmy ktora da zatrudnienie mieszkancom Detroid, bedzie Twoja mysla przewodnia, to kto wie, moze i dadza Ci w konsulacie wize. Jak juz wyladujesz w Stanach, to dywanik pod samolotem i fanfary beda czekaly! Moze sie pozniej okaze, ze dzieki Tobie Wybawco Detroid sie "otrzasnie" z marazmu ?
sly6 Napisano 14 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 Ja sam znam takie osoby co tak wyjechaly majac wiecej niz 50 lat ale One juz kiedys byly zagranica,wiedza co to za chleb,a do tego czasami postawily wszystko na 1 strone a wiec nie wracam juz a moze jak wroce to za dluzszy czas..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.