Skocz do zawartości

Parę Pytań Na Temat Wyjazdu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak pisałem w pierwszym poście chciałbym pracować i mieszkać w USA ale coś czuje ze nie wyjdzie ale przynajmniej zwiedzić muszę

wiec mam parę pytań

w wakacje będę miał 18 lat chciał bym pojechać do USA z dwoma kolegami ale nie pełnoletnimi jeden 17 i jego brat 15 albo 16 nie pamiętam

1 wiec czy mogę z nimi jechać czy tylko pełnoletnie osoby ?

2 jak mogę z nimi jechać to o jakie wizy musimy się starać

3 jakie wymogi trzeba spełnić zęby dostać wizę ?

4 i na jaki okres mogę dostać wizę ?

Napisano

1) Każdy odpowiada za siebie(osoby niepełnoletnie muszą być odebrane przez kogoś lub musisz ty byś upoważniony do sprawowanie opieki.)

2) Turystyczne

3) --------------

4) Turystyczna jest maksymalnie na 90 dni jednorazowego pobytu

Napisano

Jak pisałem w pierwszym poście chciałbym pracować i mieszkać w USA ale coś czuje ze nie wyjdzie ale przynajmniej zwiedzić muszę

wiec mam parę pytań

w wakacje będę miał 18 lat chciał bym pojechać do USA z dwoma kolegami ale nie pełnoletnimi jeden 17 i jego brat 15 albo 16 nie pamiętam

1 wiec czy mogę z nimi jechać czy tylko pełnoletnie osoby ?

2 jak mogę z nimi jechać to o jakie wizy musimy się starać

3 jakie wymogi trzeba spełnić zęby dostać wizę ?

4 i na jaki okres mogę dostać wizę ?

Pamiętaj tylko ,że z tą 18-tką a nawet 20 -tką w USA nawet piwa nie kupisz ,a z kasyna Cię wyrzucą.

Nie jestem przekonany czy możesz być opiekunem . Osoba pełnoletnia w USA - 21 lat .

Napisano

Wiza turystyczna jest nadawana na max 10 lat. O ile mi wiadomo ^^ . Coś słyszałem o max półrocznym pobycie na wizie turystycznej.

To po się odzywasz i dezinformujesz jak coś tam słyszałeś ?

Napisano

A co i jak Wy chcecie tam zwiedzać, jeśli nawet prawka nie macie? Chcecie cały pobyt siedzieć w motelu?

Jak pojadą np. do NYC, to prawko im zbędne, bo tam najlepiej poruszać się metrem.

Co jednak nie zmienia sytuacji, że nadal będą niepełnoletni.

Napisano

Damiann radze przestudiowac forum oraz strone Ambasady,,dowiesz sie na ile sie dostaje pobyt,wizy wklejane

napisac tez do Ambasady USA ze lecisz z nimi i co Oni musza miec od rodzicow bo wrazie czego to czy mozesz byc ich opiekunem

bo leciec beda mogli ale czy bez pewnych papierow to co innego..

ps i taka mala rada,sam cos sie dowiedz,poszukaj bo jak widzisz juz dostales infromacje co malo ma realnosci i jest bardzo bledna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...