sly6 Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 tak takie cos sprawdza ale moga wziasc taki laptop wiekszej kontroli .
krowa12 Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 A co to ma za związek z baterią? Ja kupiłem mój pizdryk w sklepie elektrycznym za 8zł Ale jest coś fajniejszego niż taki pizdryk: przedłużacz z polskimi gniazdkami ale amerykańską wtyczką! Nie wiem tylko, czy można taki kupić (można zrobić). chodzi mi o to ze jak laduje sie laptop na ladowarce z takim przelacznikiem to mi bateria dlugo nie trzyma i trzeba doladowowac czesciej. Tak samo mialam z ladowaniem baterii do aparatu i prostownica do wlosow nie nagrzewala sie tak bardzo jak powinna...
kzielu Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Krowa - jak zasilacz jest dwunapieciowy to baterie naladuje dokladnie tak samo jak z 220V - sama bateria jest i tak niskim napieciem ladowana - po to jest transformator w zasilaczu,
krowa12 Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Krowa - jak zasilacz jest dwunapieciowy to baterie naladuje dokladnie tak samo jak z 220V - sama bateria jest i tak niskim napieciem ladowana - po to jest transformator w zasilaczu, no to widocznie sie na tym nie znam wzielam pierwszy lepszy z Saturna
c4r0 Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 chodzi mi o to ze jak laduje sie laptop na ladowarce z takim przelacznikiem to mi bateria dlugo nie trzyma i trzeba doladowowac czesciej. Tak samo mialam z ladowaniem baterii do aparatu i prostownica do wlosow nie nagrzewala sie tak bardzo jak powinna... Prostownica to jasna sprawa, bo to zwykła grzałka. Ale komp i telefon powinny ładować się dokładnie tak samo jak z 230V albo wcale. Może Ci się wydaje, że było inaczej, bo na wyjeździe po proasu używałaś sprzętu trochę inaczej i szybciej wyładowywałaś?
MyMEN Napisano 7 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 kazdy laptop jest na 110-230v , wystarczy tylko zmienic wtyczke czyli kupic nakladke najlepiej juz w PL
jkb Napisano 7 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 To jest zależne od zasilacza, nie laptopa. Laptop działa na prąd stały.
sly6 Napisano 8 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 tak samo z ladowarkami do telefonu komorkowego ;)tam tez pisze taki przedzial napiecia
c4r0 Napisano 8 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 PRZEWAŻNIE tak jest. Ale starsze ładowarki mogą mieć w środku zwykły transformator i wtedy nie będą działać na 110V (ale przynajmniej nie staną w ogniu ). Sam chyba mam gdzieś taką ładowarkę do Nokii. Więc lepiej uważać z takim pisaniem "każdy laptop będzie działał".
sly6 Napisano 8 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 a tak to racja,sa jeszcze stare zasilacze w uzyciu wiec nalezy zwracac uwage na to
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.