Jim Beam Napisano 19 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 Poza tym, rzeczywiście dużo bardziej obawiałbym się jazdy po amerykańskich drogach, zwłaszcza po mieście, niż samej jazdy automatem... Dlaczego?
c4r0 Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Dlatego że jest po prostu inaczej niż w Polsce, trochę inne zasady, inne znaki, światła po drugiej stronie skrzyżowania niż u nas. Do tego tłok i sami "spieszący się tubylcy" naokoło. Do tego fakt, że jazda automatem to dosłownie zero problemu jeśli się pamięta, żeby nie używać lewej nogi sprawia, że uważam że sama jazda w mieście będzie ambtniejszym i bardziej stresującym zadaniem niż ogarnięcie automatu
Jim Beam Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Dlatego że jest po prostu inaczej niż w Polsce, trochę inne zasady, inne znaki, światła po drugiej stronie skrzyżowania niż u nas. Do tego tłok i sami "spieszący się tubylcy" naokoło. Wszystkie amerykanskie znaki drogowe da sie pewnie policzyc na palcach obu rak, a dodatkowo 90% znakow na ulicach to znaki STOP. Zgodze sie, ze sa "troche inne zasady" jezeli rozumiesz przez to ustepowanie pierwszenstwa, nie zajezdzanie po chamsku drogi, nie wyprzedzanie na trzeciego i czwartego oraz przestrzeganie limitow predkosci. Kazdy kto jezdzil troche po Polsce po krotkim szoku kulturowym z latwoscia odnajdzie sie na amerykanskich drogach. ps. jazda w centrach duzych miast to inna historia, chociaz poruszanie sie po Manhattanie tez ma swoje uroki, ale powiedzmy sobie szczerze - Nowy Jork, Chicago czy San Francisco to nie cale USA.
BuZZarD Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Jak chcecie tanio jeść w dużych ilościach to proponuję China Buffet . Znajdziesz w wyszukiwarce adresy bufetów praktycznie w każdym mieście .Wpisujesz np.China Buffet Savannah ( lub inne miasto).Zrób sobie listę adresów bufetów i później GPS Cię zaprowadzi. To lepsze i tańsze niż np.McDonalds . Wchodzisz ,płacisz za wejście np. $8-10 i jesz do bólu co Ci się podoba. Jest jakaś oficjalna strona tej sieci restauracji? Albo chociaż logo? Bo wpisując taką frazę w google znajduje knajpy różnej maści o takiej nazwie.
kzielu Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Chinskie bufety to nie jest zadna siec... Po prostu w kazdym wiekszym i mniejszym miescie jest jakis all-you-can eat chinski bufet...
draco1701 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 W sumie jeszcze jedno pytanie, bez internetu ani rusz w USA, zamierzam zabrać samrtfona, nokię n8, z tego co się zorientowałem powinna działać na tamtych częstotliwościach.. Czy można tam kupić samą kartę sim, i wykupić jakiś pakiet internetowy na niej..? Wyczytałem, że większość telefonów tam ma wbudowaną kartę sim, i może być z tym ciężko.
c4r0 Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Karty SIM są w powszechnym użyciu, a o tym gdzie i jak kupić taniego PrePaida z internetem jest tutaj na forum kilka świeżych tematów.,
wodnik Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 W sumie jeszcze jedno pytanie, bez internetu ani rusz w USA, zamierzam zabrać samrtfona, nokię n8, z tego co się zorientowałem powinna działać na tamtych częstotliwościach.. Czy można tam kupić samą kartę sim, i wykupić jakiś pakiet internetowy na niej..? Wyczytałem, że większość telefonów tam ma wbudowaną kartę sim, i może być z tym ciężko. ja mam Straight Talk z Wall Mart'a - za 60$ miesiecznie masz nielimitowane rozmowy smsy i internet, wydaje mi sie, ze sa tez inne opcje, mozliwe ze tansze, gdzies na forum o tym bylo.
kzielu Napisano 20 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Karty SIM są w powszechnym użyciu, a o tym gdzie i jak kupić taniego PrePaida z internetem jest tutaj na forum kilka świeżych tematów., W CDMA/Verizon zdecydowanie nie sa.
draco1701 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Nikt mi nie wyśle karty sim z http://www.walmart.com/ chociaż chciałbym przyjechać do USA i mieć internet. Mój plan jest taki: znajdę oddział T-mobile, wejdę tam i powiem że chcę taką kartę sim : http://prepaid-phone...-Activation-Kit mój telefon jak widzę obsługuje 3G w USA więc jako tako hulać będzie Mapa zasięgu T-mobile: http://www.t-mobile....verage/pcc.aspx Trochę się w tym gubię ale powinno się udać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.