sly6 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 spokojnie wyrobisz sie z wyrobieniem paszportu biometrycznego :)nim ruszy program jak teraz bedziesz wyrabiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisiaBella Napisano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Mam kilka pytań do osób, które już brały udział lub są zorientowane 1. Czy wymagane dokumenty na program pracy wakacyjnej to tylko paszport biometryczny, zaświadczenie o niekaralności i zaświadczenie z banku o posiadanych środkach? Czy trzeba dołączyć jeszcze jakieś dokumenty np. dyplomy, CV? (różne informacje słyszę od ludzi) 2. Na jakim etapie aplikacji składa się zaświadczenie o niekaralności i zaświadczenie o środkach? W pierwszym czy w drugim? 3. Jakie dokumenty należy złożyć w drugim etapie aplikowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeAnAngel Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Podbijam pytanie jak wyżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 slyszycie rozne glosy bo w 2013 zasady sie zmienily i teraz nalezy sie zarejestrowac nim sie wysyle dokumenty,formularze http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/application_guide-guide_demande.aspx?lang=pol Pamietac nalezy ze rejestracja jest mozliwa kiedy otworza program na 2014,cos moze bedzie wiadome pod koniec grudnia a moze na poczatku stycznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 tutaj macie z roku 2013 jak bylo z IEC projektkanada.wordpress.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulinka1606 Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Witam, siedzę już na forum może ze dwie godziny Dużo rzeczy się dowiedziałam, ale mam jedno ważne pytanie, które wydaje mi się, że nie padło... Powiedzmy, że jestem na etapie składania różnych papierów. Teraz tak, koszty to m.in.: $2500 środków na koncie, ubezpieczenie ~700zł, opłata za uczestnictwo ~500 zł oraz opłata za bilet w dwie strony ~6000 zł (nie wliczam już zaświadczeń, tłumaczeń itp.) Czy mogę zrobić tak, że wpłacę sobie te $2500 na konto, wyślę zaświadczenie o posiadaniu tych środków i kupię sobie z nich bilet? (po tym jak zrobie wyciąg) Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aika1987 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Możesz tak zrobić. Środki muszą być na koncie w momencie wybierania zaświadczenia, z datą max 3 miesiące wstecz. Możesz więc wpłacić środki na konto, wybrać/wydrukować zaświadczenie i zaraz je wypłacić. Trochę to śmieszne, ale tak jest. Inna opcja - ktoś z rodziny/znajomy przedstawia taki wyciąg razem z zaświadczeniem, iż pieniądze w razie czego są do Twojej dyspozycji i (jeśli dobrze pamiętam) kserem dowodu tożsamości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 czy mozna? sa tacy ze tak robia a potem na granicy trzeba pokazac w slowach ze ma sie ta kase wykazana i teraz bedziesz mogla takie cos zrobic,nie obawiac sie ze cos nie tak bedzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulinka1606 Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Możesz tak zrobić. Środki muszą być na koncie w momencie wybierania zaświadczenia, z datą max 3 miesiące wstecz. Możesz więc wpłacić środki na konto, wybrać/wydrukować zaświadczenie i zaraz je wypłacić. Trochę to śmieszne, ale tak jest. Inna opcja - ktoś z rodziny/znajomy przedstawia taki wyciąg razem z zaświadczeniem, iż pieniądze w razie czego są do Twojej dyspozycji i (jeśli dobrze pamiętam) kserem dowodu tożsamości. Dzięki za pomoc czy mozna? sa tacy ze tak robia a potem na granicy trzeba pokazac w slowach ze ma sie ta kase wykazana i teraz bedziesz mogla takie cos zrobic,nie obawiac sie ze cos nie tak bedzie ? Powiem tak, ja tą kasę raczej będę miała wmomencie wyjazdu, a więc nie będzie problemu. Chcę tylko asekuracyjnie wiedzieć, że nie muszę mieć od razu co do złotówki. Na lotnisku mogę mieć taki sam wyciąg z konta jak ten, który przedstawię do ambasady. (z tego co wiem max 3 miesiące wstecz) Chciałam się tylko upewnić, czy czasem nie będzie tak, że niedozbieram powiedzmy 2 tysiące i będę mogła się pożegnać z aplikacją Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aguss Napisano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam wszystkich:) Czy jest może tutaj ktoś kto jeszcze czeka naiwnie na working holiday visa? Spawdzam moj Kompass codziennie i caly czas mam pending status. Kontaktowałam się z ambasadą, odpowiedż dostałam po 2 miesiącach (lipiec), ze moja aplikacja jest na stand-by liście i że powiadomią mnie o zmianie mojego statusu tak szybko jak tylko bedą cos wiedzieli. Mój WTN numer to 1028, zdaję sobie sprawę, że marne szanse mam... Wysłałam kolejne zapytanie do ambasady, jakieś półtora miesiąca temu, ale bez odzewu:/ Teraz pytanie: jeśli nowa pula na 2014 otworzy sie na dniach, czy ja moge aplikowac? biorąc pod uwagę, że moja aplikacja jest caly czas w kolejce do rozpatrzenia. czy może należałoby napierw wycofac aplikacje z IEC 2013? czy poprostu w momencie startu IEC 2014 moja aplikacja z 2013 bedzie automatycznie usunięta z systemu? z góry dzięki za odpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.