Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie tego formularza IMM 1295, w pytaniu 9 Country where applaying: podawaliście date do kiedy byliście obywatelami RP???? to jest dla mnie bez sensu...???

I jeszcze w Details of intended work in Canada pkt.9 LMO - czy wpisywaliście jakis numer????? Z tego co wiem LMO number nadawany jest jesli ktos stara sie przedłużyć pobyt w Kanadzie. A jak wpisuje N/A to pole podświetla sie na czerwono... :angry::huh:

i pozdrawiam Pania Elżbiete z Ustki:) tu koleżanka ze Słupska:)

hehe, Ustka i Słupsk spotkają się w Kanadzie jak dobrze pójdzie :D Również pozdrawiam! :)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

No dobra udało mi się dodać to imm1295 chociaż musiałem wpisać dokąd planuję jechać żeby mi to przyjeli więc chyba powinienem im w letter of explanation napisać, że niekoniecznie tam pojadę gdzie napisałem. Z technicznej strony generalnie jest straszna lipa jeżeli chodzi o tą aplikację.

Mam teraz pytanko. dokumenty mam wszystkie dodane ale nie pojawił mi się zaden przycisk next albo continue albo coś takiego. Cos jeszcze powinienem dodać? Ten letter of explanation i tak planuję załączyć ale czy to schedule 1 też jest obowiązkowe?

Nie wiem coś ty wypełniał :D Ja to co mnie nie obowiązywało zostawiłem puste ewentualnie n/a jeżeli było wymagane do validate. I wszystko bez problemów przeszło. Co do File Numer to chyba się to dostaje dopiero po rozpatrzeniu wniosku CIC. Bo tak to tylko dostajemy application no. a nie file :P

http://www.cic.gc.ca.../times/temp.asp tutaj można sobie sprawdzić którymi aplikacjami się aktualnie zajmują w CIC. Na dzień dzisiajszy obrabiają te wysłane 3 stycznia jak widać w tabeli.

Co do tego to są raczej aplikacje złożone w kanadzie. Raczej nam liczy te w Polsce złożone a tam jest 1 miesiąc wpisany.

BTW. Tu już ktoś dostał odpowiedź z tego co widziałem że nie dał oryginału zaświadczenia i musi jeszcze wyciąg z banku podesłać.

Potwierdzenie 10-20min.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...