elzbieta90 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Mam pytanie odnośnie tego formularza IMM 1295, w pytaniu 9 Country where applaying: podawaliście date do kiedy byliście obywatelami RP???? to jest dla mnie bez sensu...??? I jeszcze w Details of intended work in Canada pkt.9 LMO - czy wpisywaliście jakis numer????? Z tego co wiem LMO number nadawany jest jesli ktos stara sie przedłużyć pobyt w Kanadzie. A jak wpisuje N/A to pole podświetla sie na czerwono... i pozdrawiam Pania Elżbiete z Ustki:) tu koleżanka ze Słupska:) hehe, Ustka i Słupsk spotkają się w Kanadzie jak dobrze pójdzie Również pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Nie wiecie czy gdzieś można zerknąć na poprawnie wypełnione imm1295? mi już się pomysły skończyły dlaczego mi tego nie chce przyjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trumbzgfud Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jaki File Number dodaliście do konta Kompas w końcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 No dobra udało mi się dodać to imm1295 chociaż musiałem wpisać dokąd planuję jechać żeby mi to przyjeli więc chyba powinienem im w letter of explanation napisać, że niekoniecznie tam pojadę gdzie napisałem. Z technicznej strony generalnie jest straszna lipa jeżeli chodzi o tą aplikację. Mam teraz pytanko. dokumenty mam wszystkie dodane ale nie pojawił mi się zaden przycisk next albo continue albo coś takiego. Cos jeszcze powinienem dodać? Ten letter of explanation i tak planuję załączyć ale czy to schedule 1 też jest obowiązkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp tutaj można sobie sprawdzić którymi aplikacjami się aktualnie zajmują w CIC. Na dzień dzisiajszy obrabiają te wysłane 3 stycznia jak widać w tabeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Nie wiem coś ty wypełniał Ja to co mnie nie obowiązywało zostawiłem puste ewentualnie n/a jeżeli było wymagane do validate. I wszystko bez problemów przeszło. Co do File Numer to chyba się to dostaje dopiero po rozpatrzeniu wniosku CIC. Bo tak to tylko dostajemy application no. a nie file Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 po jakim czasie od złożenia aplikacji dostaliście maila z potwierdzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 http://www.cic.gc.ca.../times/temp.asp tutaj można sobie sprawdzić którymi aplikacjami się aktualnie zajmują w CIC. Na dzień dzisiajszy obrabiają te wysłane 3 stycznia jak widać w tabeli. Co do tego to są raczej aplikacje złożone w kanadzie. Raczej nam liczy te w Polsce złożone a tam jest 1 miesiąc wpisany. BTW. Tu już ktoś dostał odpowiedź z tego co widziałem że nie dał oryginału zaświadczenia i musi jeszcze wyciąg z banku podesłać. Potwierdzenie 10-20min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Czy ktoś przeszedł do drugiego etapu powyżej 500 numeru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ale na wyciąg z banku nie było rubryki w tej tabeli. To jakoś osobno mailem się im podsyła ten wyciąg? Ja myślałem, że to dopiero przy przekraczaniiu granicy będzie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.