alunusiek Napisano 16 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Witam, Moja sytuacja jest taka: Rok temu otrzymałam wizę imigracyjną i aktualnie jestem rezydentem w US poprzez posiadanie zielonej karty. Mam w Polsce narzeczonego i we wrzesniu bierzemy ślub. Moje pytanie dotyczy tego czy po ślubie mamy możliwość wspólnego wyjazdu do USA na stałę?
sly6 Napisano 16 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Macie jak dostanie wize na pobyt staly,,okres oczekiwania to jakies z 2-3 lata . aby dostac wize nalezy zlozyc stosowane papiery ,miec dobrze je wypelnione itd poczytaj o tym na forum
kzielu Napisano 16 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Nie, Natychmiast (powiedzmy - proces trwa 8-12 miesiecy) wizy sa dostepne dla malzonkow obywateli. Dla malzonkow posiadaczy GC caly proces trwa 2-3 lata - jak napisal Sly.
alunusiek Napisano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Czy chodzi o wize warunkowa? w ten sposob nalezy sie starac?
kzielu Napisano 16 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Czy chodzi o wize warunkowa? w ten sposob nalezy sie starac? Nie wiem co rozumiesz przez warunkowa - generalnie nie. Starac sie musisz o wize imigracyjna w kategorii family preference F2A - zobacz Visa Bulletin - http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5733.html Dla malzonkow obywateli US wizy imigracyjne sa dostepne od reki (poza dlugoscia samego procesu otrzymania jej), dla reszty - w tym malzonkow rezydentow, jest ich ograniczona ilosc. Jak spojrzysz w biuletyn, to w lipcu przyznaja wizy malzonkom rezydentow ktorzy o wize wystapili 15 lutego 2010.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.