alunusiek Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Witam, Moja sytuacja jest taka: Rok temu otrzymałam wizę imigracyjną i aktualnie jestem rezydentem w US poprzez posiadanie zielonej karty. Mam w Polsce narzeczonego i we wrzesniu bierzemy ślub. Moje pytanie dotyczy tego czy po ślubie mamy możliwość wspólnego wyjazdu do USA na stałę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Macie jak dostanie wize na pobyt staly,,okres oczekiwania to jakies z 2-3 lata . aby dostac wize nalezy zlozyc stosowane papiery ,miec dobrze je wypelnione itd poczytaj o tym na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nie, Natychmiast (powiedzmy - proces trwa 8-12 miesiecy) wizy sa dostepne dla malzonkow obywateli. Dla malzonkow posiadaczy GC caly proces trwa 2-3 lata - jak napisal Sly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alunusiek Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Czy chodzi o wize warunkowa? w ten sposob nalezy sie starac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Czy chodzi o wize warunkowa? w ten sposob nalezy sie starac? Nie wiem co rozumiesz przez warunkowa - generalnie nie. Starac sie musisz o wize imigracyjna w kategorii family preference F2A - zobacz Visa Bulletin - http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5733.html Dla malzonkow obywateli US wizy imigracyjne sa dostepne od reki (poza dlugoscia samego procesu otrzymania jej), dla reszty - w tym malzonkow rezydentow, jest ich ograniczona ilosc. Jak spojrzysz w biuletyn, to w lipcu przyznaja wizy malzonkom rezydentow ktorzy o wize wystapili 15 lutego 2010. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.