martha263 Napisano 18 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 mam takie pytanie, czy jesli wyjedzie sie na wizie turystycznej do USA i pozniej pojakims czasie chciałoby sie poslubic obywatela USA i przedłuzyc pobyt czekajac na te wszystkie legalizacje, czy jest to w ogole mozliwe czy fraud?bo czytam tu i nie wiem;/
kzielu Napisano 18 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Wyjazd z zamiarem imigracji - fraud. Wyjazd bez zamiaru imigracji i pozniejsza zmiana planow nie jest fraudem. Ryzyko jest takie ze jezeli na granicy zadadza Ci konkretne pytania o zamiary i zapisza odpowiedzi, pozniej mozesz zostac oskarzona o misrepresentation i dostac dozywotni ban z tego powodu.
martha263 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 rozumiem, czyli teoretycznie mozna pojechac np. pozwola na max 6 miescy i po 4 wziac slub i zmienic status wizy, no ale slub a leglizacja pobytu to 2 rozne sprawy? czy lepiej wrocic i starac sie o K1?
kzielu Napisano 18 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Kilka problemow - co jak Ci pozwola na tydzien ? Co powiesz na wjezdzie ? To wszystko jest istotne. K-1 lub CR-1 (po slubie) jest zawsze bezpieczniejsze.
martha263 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 ja juz pisałam tutaj na forum , ze poznałam chłopka prze Internet i chce do niego jechac na wizie turystycznej, osoby na forum odradziły mi mowic tego na rozmowie bo raczej z gory bede skazana na odmowe, wiec zaznaczyłam bym opcje ze jako do znajomego i zobaczyc stany no ale pozniej przecziez sie moze zmienic, i ciekawi mnie po prostu czy ten slub na turystycznej jest mozliwy w usa.
kzielu Napisano 18 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Jest mozliwy, ale jak Ci pisalem, wiaze sie z tym ryzyko. Zakladanie z gory planu slubu na turystycznej to nic innego jak fraud.
sly6 Napisano 18 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 co do mowienia to jest jedno istone ale i to wazne mozna mowic co sie chce ,ze to znajomy,znajomy daleki ale jak wyjdzie po zachowaniu ze bedzie slub i legalizacja pobytu to wyjdziesz bez wizy wiesz chyba o tym prawda? kolejna sprawa to slub a legalizacja pobytu to 2 rozne sprawy,nie wiesz na jakiego urzednika trafisz,bo to ze komus sie udalo to ok ,wazne sa Twoje sprawy i to co bedzie.. Nie wiesz tez jak sie zachowa Twoj przyszly maz,czy cos nie powie tak ,ze np wezma Was do oddzielnych pokoji i zaczna pytac jak widzisz mozna nie zle wpasc przez takie cos ..I teraz wybor nalezy do Ciebie ale powinnas to wiedziec,znac jak moze byc I wtedy podejmiesz juz swoja decyzje co dalej .
martha263 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 wiem , tak pytam z ciekawości bo tu ludzie na forum pisza ze wzieli slub a mieli wizy turystyczne i niby im to darowano, ale to taka troche loteria , zalezy w co komu uwierza mi od poczatku jak cos pewniejsza i bezpieczniejsza sie wydaje wiza K1
sly6 Napisano 18 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 jestes mloda stazem na forum,uwierz mi sa posty opisujace ze nie jest tak rozowo,nawet sama Karina o tym pisala a ze wiekszosc sie tak konczy to inna sprawa ale miej to na uwadze ze komus wyjdzie dobrze a TY bedziesz miec nie tak i wtedy co?a no Twoja juz sprawa i zycie a nie czyjas
martha263 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Wiem własnie,,, dziekuje za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.