ochoa Napisano 21 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Dzien Dobry! Poszukuje informacji co powinnam wsadzic do koperty wysylajac dokumenty po zawarciu slubu z amerykaninem. Jestem nielegalnie po wizie turystycznej. Wiem jakie formularze ale troche sie gubie ze zdjeciami... i nie wiem jakie jeszcze inne dokumenty np meza ssn, prawo jazdy?? Probowalam przegladac forum ale wygoglalam tylko informacje z 2007 roku a wiem ze teraz juz nie trzeba wysylac info o podatkach z ostatnich 3 lat tylko z ostatniego. Jedna osoba powiedziala mi takze ze zamiast do Chicago wysylala do Laguna Hills CA wiec bede wdzieczna za aktualne informacje. Dziekuje za kazda podpowiedz Oczka
jkb Napisano 21 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Podążaj za tym guidem: http://www.visajourney.com/content/i130guide2 Wysyłacie I-130, I-485, I-765 oraz I-131 jednocześnie. Do tego mnóstwo dodatkowych dokumentów, które opisane są w powyższym linku. Powodzenia!
kzielu Napisano 21 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Meza to przede wszystkim akt urodzenia ewentualnie paszport. Najbardziej kluczowy dokument - reszta w guidzie podlinkowanym przez jkb.
ochoa Napisano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Wielkie dzieki za pomoc, No to musze pogonic meza zeby zrobil paszport, pozdrawiam
kzielu Napisano 21 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Wielkie dzieki za pomoc, No to musze pogonic meza zeby zrobil paszport, pozdrawiam Jak ma akt urodzenia to nie musi - sęk w tym że podstawą petycji jest udowodnienie że jest się obywatelem US...
ochoa Napisano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2012 ok dzieki wam wszystkim za odpowiedzi!!
jd66 Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 witam prosze o informacje czy ktos wie jakie dokumety musze miec zeby zlozyc wniosek o gc dla mojego meza i czy to prawda ze jak juz zloze papiery to maz nie bedzie sie mogl starac o wize turystycza?
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 jd66 Co do pytania o wize turystyczna to gdzies sie tego dowiedziala,przeczytala moze dostac wize turystyczna oraz wjechac na teren USA..nie ma tak ze jak sie zlozy papiery to wizy nie otrzyma
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.