Skocz do zawartości

Praca Wykładowcy W Usa (O - Osoby O Wyjątkowych Uzdolnieniach Lub Osiągnięciach)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałabym dowiedzieć się, gdzie najlepiej trafić - na jakie strony i jak zacząć poszukiwania pracy jako wykładowca w STANACH.

Mój mąż planuje wyjechać w ramach wspomnianej wizy. Chcę mu pomóc, gdzie rozpocząć poszukiwania i jak? Może jest ktoś kto zechce mi pomóc?dziękuję :)

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A może zdradzisz taki drobny szczególik: jaka dziedzina? Nie wiem kompletnie na czym polega taka wiza ale wydaje mi się, że pierwszym krokiem zapewne jest zaproszenie od jakiegoś uniwersytetu.

[edit]

Od wczoraj nie dzialaja mi polskie znaczki na tym forum. O co chodzi?

Napisano

Troche mnie dziwi ten temat .Osoba wyksztalcona o szczegolnych uzdolnieniach i osiagnieciach naukowych nawiazuje kontakty z zagranicznymi uczelniami podczas roznego rodzaju sympozji naukowych i w ten sposob moze myslec o ewentualnym zawarciu kontraktu z jakas uczelnia .Z cala pewnoscia nie na forach internetowych.

Napisano

na forach cos mozna znalesc jak sie podpadnie na odpowiednie osoby

a gdzie znalesc,pisac do Ambasady,pisac po danych uczelniach,

ps Twoj maz ma skarb ..Ciebie ze chcesz sie tego dowiedziec ,interesujesz sie tym.

Napisano

Jednak jestem innego zdania .Ambasada nie zajmuje sie posrednictwem pracy.Wybitni naukowcy o szczegolnych uzdolnieniach raczej nie szukaja pracy w internecie na forach.To uczelnie zabiegaja o ich pozyskanie i jestem przekonany ,ze maz tej Pani jako wybitny naukowiec jest stalym bywalcem na sympozjach naukowych uczelni swiatowych i posiada szerokie kontakty z rektorami tych uczelni ktorzy sami beda zabiegac o pozyskanie wybitnego i znanego uczonego posiadajacego tytuly naukowe.

Z otrzymaniem wizy pracowniczej a nawet sponsorowaniem w takiej sytuacji nie ma problemu.

Napisano

na forach cos mozna znalesc jak sie podpadnie na odpowiednie osoby

a gdzie znalesc,pisac do Ambasady,pisac po danych uczelniach,

ps Twoj maz ma skarb ..Ciebie ze chcesz sie tego dowiedziec ,interesujesz sie tym.

Dzięki, rozwiewając wszelkie wątpliwości, chodzi o pedagogikę. Obiecałam, że poszperam w internecie. Chciałabym mu pomóc, ale nie wiem za bardzo jak. Gdzie szukać ofert pracy dla wykładowców? My mamy wyszukiwarkę etatów w PL na uniwerkach, może jest coś takie gdzieś apropo STANÓW?

Jednak jestem innego zdania .Ambasada nie zajmuje sie posrednictwem pracy.Wybitni naukowcy o szczegolnych uzdolnieniach raczej nie szukaja pracy w internecie na forach.To uczelnie zabiegaja o ich pozyskanie i jestem przekonany ,ze maz tej Pani jako wybitny naukowiec jest stalym bywalcem na sympozjach naukowych uczelni swiatowych i posiada szerokie kontakty z rektorami tych uczelni ktorzy sami beda zabiegac o pozyskanie wybitnego i znanego uczonego posiadajacego tytuly naukowe.

Z otrzymaniem wizy pracowniczej a nawet sponsorowaniem w takiej sytuacji nie ma problemu.

To nie chodzi o szukanie pracy na forach. Ja po prostu chcialam sie rozeznac w temacie. Podpytac, gdzie mozna samemu wyslac cv - w sensie wiem, ze na uniwerek, ale pytam o strony, np. z informacjami o etatach ...

Napisano

To nie chodzi o szukanie pracy na forach. Ja po prostu chcialam sie rozeznac w temacie. Podpytac, gdzie mozna samemu wyslac cv - w sensie wiem, ze na uniwerek, ale pytam o strony, np. z informacjami o etatach ...

Nie lapiesz - osoba szukajaca etatow nie ma szans na wize O. Kandydaci do wizy O sa szukani przez etaty ze sie tak wyraze...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...